Det melder politiet like før klokken 14.30 onsdag ettermiddag.

Påtaleleder Einar Sparboe Lysnes skriver i en pressemelding at Mads Håvard Larsen er fra Storsteinnes i Balsfjord kommune.

Larsen er sønn av Balsfjord-ordfører Gunda Johansen.

Navn er frigitt i samråd med de pårørende.

Siktet for uaktsomt drap

Mannen som løsnet skuddet som drepte Larsen er siktet for uaktsomt drap.

- Han er fortsatt i politiets varetekt og har forklart seg til politiet om hendelsen. Etterforskningen er i en tidlig fase, men politiet har en rimelig god oppfatning av hendelsesforløpet. Videre etterforskning må avklare dette nærmere og av hensyn til etterforskning ønsker politiet å begrense informasjon som nå offentliggjøres, skriver Lysnes i pressemeldingen.

Politiet har fått oversikt over hva som skjedde tirsdag kveld.

- Operasjonssentralen i Troms politidistrikt fikk tirsdag kveld klokken 19.14 melding om at en mann var skutt under en jaktulykke inne på området for avfallsanlegget på Stormoen i Balsfjord kommune.

Varslet selv politiet

Det var siktede selv som varslet politiet, og avdøde ble konstatert død ved ambulansepersonellets ankomst.

Siktede har ifølge politiet forklart at han drev revejakt i området og oppfattet at han var alene på anlegget. Ifølge egen forklaring har han forårsaket døden til Mads Håvard Larsen ved en ulykke idet han med ett rifleskudd har skutt Larsen idet han skulle felle en rev.

Politiet sier at de vil fortsette etterforskningen i dagene som kommer gjennom avhør av siktede, tekniske undersøkelser og obduksjon av den drepte.

Den siktede har fått oppnevnt forsvarer, advokat Svein Kristian Wikstrøm.