Bravo feilet mot erkerivalen etter taktisk glipp

Bravo tok ut nøkkelspiller – så kollapset laget.

God kamp: Jørgen Bugge storspilte for Bravo, men ble tatt av banen da kampen skulle avgjøres. Foto: Tom Benjaminsen / iTromsø. 

100% Sport

Bravo så lenge ut til å ta seieren hjem mot Bodø 2 i Tromsdalshallen fredag kveld, og ledet med fire mål et godt stykke ut i 2. omgang.

I løpet av få minutter snudde kampbildet fullstendig – og Bravo-herrene tapte til slutt 29–34 for Bodø-reservene.

SE HELE KAMPEN HER

– Vi burde vunnet

I en kritisk fase av kampen (Bravo ledet med ett) tok Bravo-trenerne ut Jørgen Bugge, som hadde spilt en meget solid kamp som midtback fram til da.

Inn kom den kroatiske stjernen Domagoj Ferencina kald fra banken.

– Vi må rotere litt på grunn av at vi har dårlig pust. Vi kommer helt ut av det og klarer aldri å komme tilbake. Vi (Ferencina) pådrar oss en unødvendig tominutter, og vi taper den perioden 0-3, sukker Bravo-trener Eirik Engelsen, som var langt nede etter matchen.

– En kamp jeg føler vi burde vunnet sånn som kampen egentlig var, sier han.

Taktisk glipp fra trenerteamet?

– Hvorfor tar dere av Jørgen Bugge – som er vital i det offensive spillet i den gode innledningen av 2. omgang?

– Det går også litt på det defensive, fordi vi slet med skytteren til Bodø, og hadde lyst til å gjøre ei rokering der.

– Men dere slet jo mer når Bugge gikk av?

– Ja, det gjør vi for så vidt, men det er nok mer komplekst enn som så. Vi mister initiativet i kampen i den perioden. Det er et resultat av det vi har gjort på trening i det siste, det har vært for dårlig kvalitet. Det må vi også ta innover oss. Vi er kanskje ikke bedre enn det vi viser i dag.

– Bugge er åpenbart ikke fornøyd med å bli tatt av midtveis i 2. omgang etter en god kamp. I ettertid – var det en feil avgjørelse?

– Det vil vi aldri få svar på all den tid vi ikke kan endre det. Bugge skal ha ros for at han gjør en god kamp – det skal han. Vi spiller periodevis veldig bra.

– Hvordan tanker gjør du deg rundt Elverum-kampen på søndag?

– Vi møter et lag som er bedre enn det Bodø-laget vi taper vi i dag. Vi må opp i ringene om vi skal ha sjansen på søndag.

Misfornøyd Bugge

Jørgen Bugge ble kåret til «Bravos beste» av juryen, men det var en fattig trøst for midtbacken.

– Selv om egen prestasjon er grei, betyr det ingenting når vi ikke får to poeng, sier Bugge.

– Hvordan er det å sitte på benken når det rakner ute på parketten?

– Det ser selvfølgelig veldig kjedelig for min del, jeg føler jeg kunne vært ute på banen og bidratt.

– Var du sliten?

– Overhodet ikke.

– Har du fått forklaring fra trenerne?

– Det har jeg ikke.

– Blir du å be om det?

– Vi får se. Kanskje.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

100% Sport