Forfangs guttedrøm gikk i oppfyllelse: – Plutselig så er jeg her

PYEONGCHANG (VG) Sølvvinner Johann Andre Forfang (22) hadde OL i 2018 som den store drømmen helt siden han begynte med skihopping som liten gutt hjemme i Tromsø.
100% Sport

– Jeg hoppet «OL 2018» mange ganger i skolegården og i hagen vår. Men OL føltes uendelig langt fremme for meg. Men plutselig så er jeg her, og så oppfylles drømmen, sier Johann Forfang til VG.

– At det gikk, og at begge polakkene (Hula og Stoch) gikk inn bak meg var en ubeskrivelig følelse, legger han til.

Drømte om Tromsø-OL

Han smilte fra lørdag til søndag i den koreanske natten. Og omringet av pressefolk kom han plutselig på at «OL-bamsen» han hadde fått på sletta under premiseremonien var på avveie. Den fant presseansvarlig Espen Graff for ham. Søndag får han imidlertid sølvmedaljen. Ved siden av ham kommer Robert Joansson til å stå med bronsen, og Andreas Wellinger med gull.

Forfang var en av dem som ble mest skuffet da Tromsø ikke fikk OL i 2018 som byen ønsket, men en sølvmedalje i Sør-Korea ble en bra trøstepremie.

– Altså, jeg gikk jo rundt som en liten barneskoleelev med Tromsø 2018-lue. Så det er klart at 2018 ble pekt ut som målet, i OL da skulle jeg være i toppform. Og det er over 10 år siden. Den lua brukte jeg til den revnet omtrent, sa Forfang.

– Ville vise hva som bor i meg

Medaljekollega Johansson holdt på å gi opp i 2015. Men bestemte seg for å gjøre et nytt forsøk. I fjor satte han verdensrekord med 252 meter. Den hadde han bare en halvtime før Stefan Kraft landet på 253,5 meter i Vikersund.
Men OL-bronsen kan ingen ta fra ham. Men han innrømmer at hoppingen til Marius Lindvik i Zakopane i januar stresset ham litt. Landslagssjef Alexander Stöckl innrommer at Johansson holdt på å bli vraket til OL til fordel for den 19 år gamle hopperen.

– Jeg ville vise hva som bor i meg, og etter det har jeg bare hoppet bedre og bedre. 12.plassen i Zakopane, og det jeg har gjort etterpå viser at jeg hadde noe å gjøre på det norske laget, sier Robert Johansson.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

100% Sport