Abelone (17) sikret seg to medaljer i UM i friidrett

Abelone Holm Irgens tok sølv på 1500 meter i klassen jenter 18/19, og bronse på 800 meter i samme aldersklasse i Steinkjer i helgen.

Abelone Holm Irgens imponerte i UM etter et lengre skadeopphold.   Foto: Privat

andreidretter

Det var langt fra sikkert at det skulle gå så bra for jenta som flyttet til Tromsø fra Kongsberg for litt over seks år siden.

– Det gikk mye bedre enn forventet. Jeg var veldig spent på hvordan det kom til å gå siden ikke løpt konkurranse siden i sommer. Jeg håpet å få en medalje med hjem, så jeg er veldig fornøyd med å klare to, sier en glad Holm Irgens.

Det var ikke bare det at det var lenge siden forrige konkurranse som gjorde prestasjonene ekstra gledelige.

– Hun har litt med skade hele vinteren og så vidt kommet i gang med løpetrening, og visste ikke helt hvor hun sto, forteller BUL-trener Mats Lundin.

Skadeplaget

Beinhinnebetennelsen var derimot ikke et problem i Steinkjer.

– Jeg har ikke vært plaget i det hele tatt i helgen, sier Holm Irgens.

17-åringen går til daglig på Tromsdalen videregående skole, hvor idrett er en del av skolehverdagen.

– Jeg har lyst til å satse på friidrett. Jeg var med på junior-NM i fjor. Det gikk veldig bra og ga mye motivasjon til å fortsette med friidrett, forteller Holm Irgens.

I junior-NM i Harstad i 2017, havnet hun på 6.-plass på 1500 meter, og 5.-plass på 3000 meter.

I tillegg til Holm Irgens, deltok Anna Wang Ørjavik på 200 meter i klassen jenter 15.

– Det gikk veldig bra. Det var litt overraskende med sølvmedalje. Hun perset ganske mye også, så det var veldig bra, sier trener Lundin.

Fredag vant Erik Folkow 400 meter for menn i u23-klassen fredag, og satte ny klubbrekord innendørs for BUL.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

andreidretter