Arrangøren får knallhard kritikk etter at utøver kollapset

Callum Hawkins var på vei mot seier - så falt han sammen på bakken.

Callum Hawkins ble liggende på bakken. Nå får arrangøren kritikk for hvor lang tid det tok før han fikk medisinsk assistanse.  Foto: STRINGER / X80002

andreidretter

Både arrangøren og tilskuere langs løypa får skarp kritikk etter at skotske Callum Hawkins kollapset på dramatisk vis under maratondistansen i Commonwealth Games. Det er et idrettsarrangement for landene som tilhørte det britiske imperiet.

Hawkins var på vei mot seier i maratonløpet i Australia søndag da han få kilometer før mål segnet om. Gradestokken viste mer enn 30 grader og gjorde forholdene meget utfordrende for deltakerne.

Skotten ble liggende på bakken en kort stund før han fikk hjelp av medisinsk personell.

Kritiserer publikum

– Som mange andre ble også jeg bekymret over å se en fantastisk utøver som Callum kollapse i avslutningen av maratondistansen, sa organisasjonssjef Mark Peters.

– Det bekymret meg også at en liten gruppe tilskuere tok bilder av det som skjedde, tilføyde han.

TV-kommentatorer og eksperter var i etterkant svært kritiske til at Hawkins måtte vente på medisinsk assistanse etter kollapsen. Mange likte heller ikke at tilskuerne fokuserte på å forevige øyeblikket.

– Slikt skal aldri kunne skje, tvitret den kvinnelige verdensrekordholderen Paula Radcliffe i etterkant.

Beklaget til seerne

Hun var ikke alene om å være kritisk. Flere av Hawkins lagkamerater var sinte på manglende medisinsk assistanse, skriver Telegraph.

BBC-kommentator Steve Cram kalte det for «skammelig» at det tok så lang tid før Hawkins fikk legehjelp. Han var tydelig preget på direkten.

– Jeg er bare bekymret for hans velvære. Jeg beklager hvis du sitter hjemme og ser på dette. Han er skadet, og det er ingen i nærheten, sa han underveis.

– Hvor i alle dager er hjelpen? Du kan ikke bare vente ved mållinjen, sa Cram.

Arrangøren sier i sitt forsvar at det ikke lar seg gjøre å ha legepersonell på samtlige kilometer av løpet.

Australske Michael Shelley vant til slutt maratonløpet. Han passerte Hawkins i løypa akkurat da skotten var i ferd med å få hjelp.

Hawkins ble fraktet til sykehus. Der beskrives tilstanden hans ikke som alvorlig.

(©NTB/Aftenposten)

Utforsk tema:

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

andreidretter