Borch enkelt til finale: – For Kjetil var det positivt å bli skadet

EM-mester Kjetil Borch hadde ingen problemer med å ta seg til A-finale i singlesculler under ro-VM i Bulgaria. I semifinalen vant han komfortabelt.

Roer Kjetil Borch er klar for A-finale i singlesculler i Ro-VM i Bulgaria.   Foto: Mette Bugge

andreidretter

Hortens-roeren ledet ved samtlige passeringspunkt fra start til mål.

– Jeg hadde ventet at han skulle lede etter 500–600-meter, men så trodde jeg at Robert Manson skulle være enda tøffere mot slutten, sier trener Johan Flodin til Aftenposten.

Robert Manson fra New Zealand lå lenge og presset nordmannen, men måtte de siste hundre meterne se førsteplassen gå tapt. Også Harry Leask fra Storbritannia passerte båten fra New Zealand på tampen, men de tre tok seg til A-finalen.

Der får de tre følge av Ondrej Synek fra Tsjekkia, Oliver Zeidler fra Tyskland og Mindaugas Griskonis fra Litauen. Synek, som vant sin semifinale, kom i mål knappe fem sekunder bak Borchs tid.

– Kjetil er i veldig god form, sier Flodin.

A-finalen går søndag formiddag.

Tufte imponert

– Det er aldri positivt å bli skadet, men i Kjetils tilfelle var det det, sier Olaf Tufte.

Tufte, som fulgte kameratens løp hjemmefra, viser til kneskaden Borch fikk for et halvt år siden.

– Han har hele tiden følt at han har vært etter skjema. Det betyr at han har måttet være veldig fokusert og gjøre alt med kvalitet, sier veteranen.

Tufte sier dette minner om sitt eget opplegg foran OL i 2004.

– I 2003-sesongen fikk jeg en ryggskade og beskjed om at jeg ikke kunne ro på fire måneder. Det førte til at jeg tok gull i OL, sier han.

Tufte karakteriserer Borchs semifinalelørdagen som solid.

– Han har utviklet seg til å bli en utøver som tar mer ansvar. Han har kun fokus på seg og sitt.

Dobbeltsculleren gikk ikke videre

Den norske dobbeltsculleren Erik Solbakken og Jan Oscar Helvig endte på femteplass i sin semifinale og må nøye seg med B-finale søndag.

De var over 11 sekunder bak tredjeplassen til den tyske båten i heatet.

Utforsk tema:

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

andreidretter