Britisk OL-helt utnevnt til ridder

En solt Mo Farah ble hedret for prestasjonene på friidrettsbanen.

Mo Farah med beviset på at han er slått til ridder.  Foto: Jonathan Brady / TT / NTB Scanpix

andreidretter

Langdistansemesteren Mo Farah, for anledningen kledd i flosshatt, ble tirsdag utnevnt til ridder for sine idrettsprestasjoner.

Utmerkelsen fikk han av dronning Elizabeth i en seremoni i Buckingham Palace.

– Hvem ville trodd at løpingen skulle få meg hit? Utrolig karriere. For en ære å bli slått til ridder av Hennes Majestet Dronningen, skriver Sir Mo, som han nå kan tiltales, i et Instagram-innlegg.

Farah tok OL-gull på 5000 og 10.000 meter både i 2012 og 2016. I tillegg har han vunnet en rekke VM- og EM-titler.

(©NTB)

Utforsk tema:

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

andreidretter