Brun og Strandli lyktes med planen: – Mye positivt å ta med seg

Lettvektsroerne Kristoffer Brun og Are Strandli tok seg greit videre til A-finalen i Ro-VM ved å vinne sin semifinale.

Kristoffer Brun og Are Strandli vant sin VM-semifinale enkelt.  Foto: Mette Bugge.

andreidretter

Den norske dobbeltsculleren hadde god kontroll på konkurrentene i sin semifinale torsdag. Brun/Strandli tok føringen og ledet ved 500 meter, men den spanske båten var innstilt på å gi nordmennene tøff konkurranse.

Den norske duoen hadde økt ledelsen til Spania til en båtlengde da det gjensto 500 meter, og i mål var den norske båten klart først foran New Zealand og Spania.

Skulle gå ut hardt

– Det var deilig å ta denne semifinaleseieren. Vi har begynt å ro litt bedre siste halvdel, så det var deilig å få en opptur i roingen, sier Are Strandli til Aftenposten.

– Dere ledet fra start til mål. Var det planen?

– Ja, planen var bare å gå ut hardt og ta ledelsen og prøve å øke underveis. Så skulle vi befeste den posisjonen de siste tusen meterne. De føler jeg vi klarte bra. Det var mye positivt å ta med seg videre, slår han fast.

Dermed er de norske gutta klare for lørdagens finale. Trener Johan Flodin møtte dem på brygga da de kom krabbende opp på land.

Semifinalen tok på for de norske gutta.  Foto: Mette Bugge

– Kanonbra!

– Vet dere hva som er forskjellen på dette løpet og tidligere? De siste 750 meter. Dere var kanonbra! sa treneren til duoen.

Norge ledet hele veien. Men det tok på.

– Dette er ikke uvanlig. Vi pleier å ta oss helt ut, sier Brun.

– Må heve oss

Nå venter en hviledag før lørdagens finale. En nødvendig hviledag, skal vi tro Strandli.

– Det er en nødvendig sjanse til å samle litt overskudd og få en oppsving igjen. Det blir massasje og fysioterapi – bevege seg litt. Så blir det to økter i morgen, sier han.

– Vi må heve oss et lite hakk til i finalen, men det føles som vi er på rett vei, sier Strandli.

God norsk dag

Erik Solbakken og Oscar Helvig ble nummer to i torsdagens oppsamlingsheat og er klare for VM-semifinale i dobbeltsculler.

Kun Estland var bedre i oppsamlingsheatet der Solbakken/Helvig var i aksjon. Dermed er den norske dobbeltsculleren klar for VM-semifinale i bulgarske Plovdic.

I singlesculleren hadde Kjetil Borch få problemer med å ta seg videre til semifinale. Kun Ondrej Synek var sterkere i kvartfinaleheatet. (@NTB)

Utforsk tema:

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

andreidretter