Det norske supertalentet tok ny medalje i ungdoms-OL

Tomoe Zenimoto Hvas tok bronse i 50 meter rygg.

Tomoe Zenimoto Hvas tok bronse i 50 meter rygg i ungdoms-OL i Buenos Aires onsdag.   Foto: Jessica Gow/TT / NTB scanpix

andreidretter

Norske Tomoe Zenimoto Hvas sikret seg bronsen i 50 meter rygg i ungdoms-OL i Buenos Aires onsdag.

Hvas (18) svømte inn til tiden 25.28. Det var 0,88 sekunder bak førstemann, russeren Kliment Kolesnikov.

Italienske Thomas Ceccon var kun et hundredelssekund foran nordmannen med tiden 25.27.

Kun to dager tidligere fosset Hvas inn til gull i 200 meter medley, samt satte ny norsk rekord. Unggutten slo gjennom som 17-åring i fjor høst med bronse på samme distanse i kortbane-EM for seniorer.

Hvas har til sammen ni norske seniorrekorder tross sin unge alder og er svært allsidig. Han leder an i medley, butterfly- og ryggsvømming. Han har dessuten flere juniorrekorder, der han også dominerer i brystsvømming.

(©NTB)

Utforsk tema:

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

andreidretter