Dolve ute av EM, men depper ikke av den grunn

Bergenseren kom ikke høyt nok.

Eirik Dolve deltok i stavsprangkonkurransen i EM.  Foto: Hagen, Fredrik / NTB scanpix

andreidretter

BERLIN: Temperaturen hadde droppet ned til snille 22 grader på Olympiastadion fredag morgen, og forholdene var bortimot perfekte for friidrett.

Men dessverre gikk det ikke veien for Eirik Dolve likevel. Bergenseren, som deltok i stavsprangkonkurransen i EM i Berlin, kom først enkelt over 5,16 meter på første forsøk. Så svinget han seg med selvfølgelighet over 5,36 meter. Også det på første forsøk.

Så ble listen i stavsprangkvaliken lagt på 5,51. Det ble en for stor utfordring for Dolve, som har slitt med skader og magesmerter hele sesongen. Han måtte også få nye staver rett før mesterskapet startet.

Alle tre forsøkene ble mislykket, og Dolve er med det ute av årets europamesterskap.

– Det ble litt for mange ting samlet som gjorde at det ikke klaffet. Men det som er positivt er at jeg er i god form. Det er bare at jeg ikke har fått hoppet nok. Så jeg tenker at hvis jeg får åtte-ti konkurranser nå på høsten, så kan jeg komme opp med gode resultater.

– Du virker ikke så veldig skuffet?

– Nei, for jeg kjenner at kroppen er bra. Det var det viktigste, selv om det selvfølgelig hadde vært gøy å videre til finale, sier Dolve.

Nordmannen Sondre Guttormsen er klar for finale, etter å ha satt personlig rekord da det gjaldt som mest. 5.61 holdt til finalebillett.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

andreidretter