EM er over for Okparaebo og Rønningen

De to norske utøverne var langt unna EM-semifinale på 200 meter.

Ezinne Okparaebo (Norna-Salhus IL) under kvalifiseringen på 200 meter i friidretts-EM på Olympiastadion i Berlin fredag.   Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

andreidretter

Ezinne Okparaebo og Helene Rønningen var ikke i nærheten av å ta seg videre til EM-semifinalene på 200 meter i Berlin fredag.

Okparaebo var i klar ledelse i svingen i sitt heat, men har slitt med å holde løpene ut denne sesongen, og ble passert av fem jenter på oppløpet. Tiden var også langt bak hennes årsbeste på 23,38. Sjetteplass og 23,84 var ikke godt nok til å ta seg videre.

– Det er langt. Jeg kom her og tenkte å gjøre mitt beste. 200 meter var en bonusdistanse for meg. Det var gøy å utfordre meg på det, sa Okparaebo til NRK.

Helene Rønningen (IL Tyrving) under 200-meterkvalifiseringen for kvinner på Olympiastadion i Berlin fredag.   Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

30-åringen røk ut i EM-semifinalene på 100 meter og mesterskapet er over for hennes del.

Rønningen har hatt en EM-oppkjøring preget av skader og virket preget av det i fredagens løp. Ungjenta ble sist i sitt heat med 23,96.

– Det er helt greit. Det var tungt, og jeg stivnet litt på slutten, men det var gøy, sa Rønningen etter at mesterskapet var unnagjort.

– Jeg tar med meg mye. Å takle et stort mesterskap med mange gode mennesker. Da kan man havne litt langt bak, men da må man holde motet oppe. Det tar jeg med meg.

Tidligere under EM røk hun ut i kvalifiseringen på 100 meter.

Semifinalene på 200 meter går fredag kveld.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

andreidretter