Glenn-Martin hjalp CP-rammede Peter til kanontid på mila: - Vi hadde vunnet allerede før start

Sammen med svigerbror Glenn-Martin Andreassen (26) gjorde Peter Dalan (26) en prestasjon av de sjeldne under MSM-mila lørdag kveld.

MÅLRETTET: Glenn-Martin Andreassen (26) har godt tak i rullestolen med Peter Dalan i på vei inn mot mål i Storgata.   Foto: DANIEL LILLEENG

andreidretter

STORTORGET (iTromsø): Andreassen bestemte seg i siste liten for å delta.

- Jeg satt og kjedet meg på jobb og en av kollegaene mine snakket om løpet. Så tenkte jeg hvorfor ikke. Og da tenkte jeg at alle andre skal jo løpe, så da må jeg ta med Peter, forteller Andreassen dermed tok med seg svigerbroren på det som ble en skikkelig manndomsprøve. Andreassen er kjæreste med Peters søster, Sarah Dalan.

- Jeg er utrolig spent på hvordan dette skal gå, sa Dalan til iTromsø før start. 26-åringen i rullestol har Cerebral Parese, men lot på ingen måte sykdommen sette en stopper for deltagelse eller engasjementet før, under og etter.

– Motivert av Peter

Fra første sekund hadde duoen stor fart, og kom inn på imponerende 55 minutter og 20 sekunder. Noen få øyeblikk etter målgang hadde begge fått igjen pusten og omringet av hundrevis av andre deltakere fortalte de som løpet.

- Dette var helt sykt. Jeg merket at Glenn-Martin begynte å bli sliten litt ut i løpet, men det gikk bra, forteller Peter med den vel fortjente medaljen rundt halsen.

MEDALJE: Her har Peter Dalan akkurat fått medaljen etter målgang på Mila.   Foto: DANIEL LILLEENG

- Jeg måtte grave langt ned i lårene for å komme igjennom. Da jeg hørte det var sju kilometer igjen tenkte jeg at dette gikk bra, men hundre meter senere kjentes det helt annerledes ut. Takket være motivatoren foran meg gikk det overraskende bra med oss gikk faktisk overraskende bra med oss. Tiden vi kom i mål på var virkelig over all forventning, forteller Andreassen.

- Vi hadde i praksis vunnet allerede før start, sier Andreassen, som for noen kan være kjent som fotballspiller. Han har spilt flere sesonger for Finnsnes og Senja.

OVER STREKEN: Her kommer Glenn-Martin Andreassen og Peter Dalan over mål etter en strabasiøs mil.  Foto: DANIEL LILLEENG

– Dette skal vi gjøre på nytt

Under turen rakk de å snakke sammen trass i den høye farten som ble holdt. Opplevelsen fristet til gjentagelse.

- Vi avtalte at dette skulle bli en tradisjon, sier Andreassen.

MSM-sjef Nils Hætta lot seg imponere over duoens prestasjon.

- Det er veldig flott å se at man kan få med seg de som ikke har så lett for å komme til start. Dette er slikt som varmer hjertet skikkelig og godt å se, sier Hætta som hevet øyenbrynene da han hørte tiden.

- Det er jo vanvittig fort å løpe. Jeg har selv løpt mye med vogn og antar det er lettere, sier Hætta.

FØR START: Glenn-Martin Andreassen og Peter Dalan før start under MSM.  Foto: DANIEL LILLEENG

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

andreidretter