Lundanes viste form i Sverige

Olav Lundenes løp inn til andreplass på mellomdistanse under EM-uttaksløpene i orientering i Skåne søndag.

Olav Lundanes er i form. Her fra et løp i 2017.  Foto: PETER HOLGERSSON / BILDBYRÅN

andreidretter

Den norske orienteringsprofilen ble kun slått av svenske Jonas Leandersson.

– Jeg gjorde få feil, og selv om det i dag kanskje er litt langt opp til Leandersson, føler jeg at begge de to løpene her nede har vært et steg i riktig retning for min del, sier Lundanes.

Søndag var han slått med et drøyt halvminutt av teten.

På lørdagens langdistanse hadde også nordmannen kurs for en plass i toppen, men etter sykdom de siste par ukene ble det tøft mot slutten.

– Jeg ledet etter en times løping, men ble trøtt mot slutten, oppsummerte Lundanes.

Han ble til slutt nummer åtte.

Magne Dæhli viste også gryende EM-form i Sverige denne helgen. Halden-løperen fulgte opp lørdagens tredjeplass med femteplass søndag. Kun 13 små sekunder skilte opp til pallen.

Eskil Kinneberg, som ble nummer ni lørdag, løp søndag inn til sjuendeplass. (NTB)

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

andreidretter