Multitalent forsøker lykken i USA

Martin Schaal Mortensen (20) går nye veier.

FLYTTER: Martin Schaal Mortensen er klar for nye oppgaver.  Foto: Lars Eidissen

andreidretter

20-åringen fra Tromsø var i mange år et av byens største friidrettstalent på mellomdistanse, men har de siste par årene prioritert fotballspill for Lyngen/Karnes og Storelva.

Han er også en habil musikkartist og kom i 2014 til semifinalen i «Idol», men nå venter nye utfordringer for multitalentet.

– Jeg flytter til Camillo 9. august, en liten by nord for Los Angeles. Jeg skal ta en bachelorgrad i science og business over 4 år der nede, så jeg gleder meg veldig til det, sier Martin Schaal Mortensen til iTromsø.

– Vil holde på

Samtidig har han ikke tenkt å gi seg med verken friidrett, fotball eller musikk.

– Jeg har lagt opp friidretten for en stund siden. Skadene satt meg tilbake, og jeg hadde aldri motivasjon nok til å ta igjen det tapte, men jeg kommer aldri til å slutte og trene. Jeg har vært med på en del friidrettstreninger, det har jo vært hele livet mitt, så når jeg først drar til USA, er det jo en ekstrem kultur for både friidrett og fotball, så jeg kommer nok til å finne meg et collegelag, der jeg holder på med begge deler, sier 20-åringen.

Fortsetter med musikk

Selv om det har vært stilt på musikkfronten fra den tidligere «Idol»-deltakeren, har han heller ikke tenkt å gi seg med musikken.

– Musikk er noe jeg vil fortsette med, men det er jo noe man har hele livet. Man kan bli kjent når man er 40 år. Ikke at det er noe mål i seg selv å bli kjent, men man synger like fint når man er 40 som når man er 20 år, men man er ikke like sprek da som når man er 20, sier Schaal Mortensen.

Som ser fram til fire år i statene.

– Det blir et nytt – og sikkert artig – kapittel i livet mitt. Det blir spesielt å oppleve. Det er ikke alle som får den muligheten, så jeg ser fram til det, sier han.

4.-divisjonsklubben Storelva mister for øvrig også Sigurd Herra, som flytter hjem til Brønnøysund på grunn av lærerjobb.

– Vi får Runar Wilhelmsen tilbake fra militæret, og så har vi noen følere ute. Målet er å få inn 2–3-spillere til, sier Storelva-trener Jimmy Hansen.