Norsk 19–åring imponerte i EM: Tok seg til finale med personlig rekord

Sondre Guttormsen (19) overbeviste i kvalifiseringen til EM-finalen.

Sondre Guttormsen hopper kvalifisering i stav i friidretts-EM på Olympiastadion i Berlin fredag.   Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

andreidretter

Sondre Guttormsen overbeviste i kvalifiseringen til EM-finalen i stavsprang og satte personlig rekord da det gjaldt som mest. 5.61 holdt til finalebillett.

Guttormsen viste tidlig at han hadde skumle hensikter i fredagens kvalifisering i Berlin.

Nordmannen sto over åpningshøyden på 5.16, og fulgte opp med å ta seg lett over både 5.36 og 5.51. Da lista var på 5.61, én centimeter høyere enn hans personlig rekord, tok han like så godt den på første forsøk også.

Eirik Dolve under kvalifiseringen i stav i friidretts-EM på Olympiastadion i Berlin fredag.  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Ettersom kun ti tok seg over 5.61, og de tolv beste gikk til finalen, trengte ikke Guttormsen hoppe flere ganger.

– Dette kunne ikke ha gått særlig bedre. Jeg har hatt veldig gode forberedelser inn mot dette mesterskapet. Jeg har ikke vært skadd, og jeg har hatt gode treninger og konkurranser. Selvtilliten var ganske bra, og jeg hadde ingen nerver. Da går det bra, sa Guttormsen til NTB etterpå.

– Hva kan dette gi inn i finalen?

– Jeg håper å sette personlig rekord igjen. Jeg fikk jo ikke muligheten til å hoppe noe høyere enn 5,61 i dag. Jeg kunne gjerne ha fått muligheten til å hoppe høyere, men samtidig var det greit at det ble 5,61, sa Guttormsen.

Eirik Dolve klarte ikke ta seg videre fra kvalifiseringen. 23-åringen rev tre ganger på 5.51 og ble stående med 5.36.

Finalen i stavsprang går på avslutningsdagen i Berlin søndag.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

andreidretter