Norsk spiller mister resten VM etter korsbåndsskade

Mats Rosseli Olsen spiller ikke mer i ishockey-VM etter å ha fått konstatert en korsbåndsskade i det ene kneet.

Mats Rosseli Olsen har fått konstatert en korsbåndsskade og spiller ikke mer i ishockey-VM.   Foto: Foto: Tore Meek / NTB scanpix

andreidretter

– Mats har nå fått utredet kneskaden. Det er en båndskade i kneet, men skaden er mindre enn fryktet. Det blir dog ikke mer spill i VM for Mats i år. Vi håper at han rekker å tilgjengeliggjøres for mediene på hotellet kl. 15.00, heter det i en melding fra landslagets lege Ole Fosse.

Måtte hjelpes av banen

Det var i lørdgens kamp mot Tsjekkia at Frölunda-spilleren fikk en takling som gikk ut over kneet. Han ble taklet fra siden av Tsjekkias hardtspillende back Radko Gudas etter 13 minutter. Rosseli Olsen ble liggende på isen og måtte hjelpes av banen av lagkameratene.

Rosseli Olsen var en av heltene da Frölunda tok hjem SM-tittelen tidligere i måneden. Han blir sterkt savnet på det norske laget som skal ut mot de regjerende mesterne Sverige mandag.

Fem kamper igjen

Norge møter dessuten fjorårets tapende finalist Sveits (15/5), Østerrike (17/5), Italia (18/5) og avslutter gruppespillet mot Latvia (21/5).