Nybakt pensjonist Alf (62) sikter mot VM-gull neste år: - Jeg ser på dette som jobben min nå

Supermosjonist Alf Dahl (62) trener mer enn noensinne og bruker all tiden sin på løping.

MASKIN: Alf Dahl har nylig blitt pensjonist. Det gjør at han trapper opp satsningen på løpingen.   Foto: Håkon Steinmo

andreidretter

Alf Dahl (62) har lenge vært et kjent maraton-navn i Tromsø. Han ble for alvor kjent, også i resten av landet, da han løp hinsides 19 maraton på 19 dager i Spania for to år siden.

Men maratonløperen har på ingen måte lagt løpeskoene på hylla i en alder av 62 år. Faktisk har Dahl på utrolig vis trappet opp satsningen.

– Jeg har 10–12 økter i uka nå, der jeg varierer med styrketrening, rulleski og løping. Det er viktig å trene varierert for å unngå skader, sier Dahl.

– Jeg trener mer enn noensinne, legger maratonløperen til.

Han jobbet som personalsjef i Avikom helt til han ble nylig ble pensjonist. Det betyr at løpingen opptar all tiden til maratonløperen.

– Jeg ser på dette som jobben min nå, gliser den spreke pensjonisten.

VM til neste år

For Dahl har et tettpakket program framover. I august skal han løpe maraton i Berlin, der han har planer om å forbedre sin personlige rekord på 2.54.09.

– Jeg har lyst å løpe under 2.50 i Berlin, sier Dahl.

Lørdag løp tromsøværingen halvmaraton i Midnight Sun Marathon. Det er ikke tilfeldig.

– Jeg bruker dette løpet som i et ledd til å forberede meg til maraton i Berlin. Hvis jeg hadde løpt maraton i dag, måtte jeg ha restituert i flere uker, forklarer Dahl, uten at han legger lista spesielt lavt av den grunn.

– Jeg går for ny personlig rekord, sier Dahl, som har pers på 1.21.39 på halvmaraton.

Planene stopper ikke med maraton i Berlin. Neste år er det VM på programmet.

– Målsettingen er i hvert fall medalje, men jeg går for gull, sier den nybakte pensjonisten.

Løp 19 maraton på 19 dager

Alf Dahl (62) forbløffet mange da han løp ekstreme 19 maraton på 19 dager i Spania for to år siden.

– Jeg savner den tiden der, for det var en utrolig opplevelse. Kanskje jeg kan klare 18 maraton på 18 dager nå, vi får se, smiler Alf Dahl til iTromsø en halvtime før start på halvmaraton i Midnight Sun Marathon.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

andreidretter