Odd (85) ga bort 10 millioner kroner: – Det betyr veldig mye for oss

Overrasket med gave. Nå kan idrettslaget få hjelp til å finansiere skolebygg og sportell.

Styreleder Geir Ustgård, (t.v.), administrasjonssjef Jan Roger Thorsen og ekteparet Odd og Gerd Andersen.   Foto: GUNNAR FRIBERG

andreidretter

Mange idrettslag kan slite med å få hjulene til å gå rundt, og med å kunne tilby barn og unge fasilitetene de trenger. Det er på ingen måte tilfelle hos idrettslaget Runar IL fra Sandefjord etter denne ukens store overraskelse.

Styreleder i Runar IL reagerte med stor glede da han fikk nyhet om den enorme pengegaven fra Odd Andersen. 85-åringen har vært medlem i klubben siden opprettelsen i 1949, og har representert klubben i både håndball, fotball, friidrett og ski. Han er fortsatt aktiv på trening sammen med veteranlaget til klubben.

– Odd Andersen har vært raus med Runar IL ved flere andre anledninger, og det er ikke noe tvil om at det er klubben i hans hjerte. Det betyr veldig mye for oss, at noen setter pris på det vi gjør for barn og unge, sier styreleder Geir Ustgård.

Skolebygg og sportell

Klubben har tenkt å bruke pengegaven til å betale deler av et skolebygg som er under planlegging, og realisere planene om et sportell i nærheten. De bygger også en stor hall med en kostnadsramme på rundt 60 millioner kroner.

Da klubben fylte 60 år i 2009 fikk de 800 000 kroner i gave fra Odd Andersen, og på 65-årsdagen fikk de 1,8 millioner kroner til. Tilsammen har klubben gått 12,6 millioner kroner av den sjenerøse 84-åringen fra Sandefjord.

– Betydd mye for han

Pengene har gått til bygging av anlegg og kjøp av utstyr, og er en av grunnene til at klubben har klart å utvikle Haukerød Idrettspark. Midlene kommer fra et salg av en bedrift Andersen har vært medeier i.

– Hele overskuddet ville han gi til Runar. Klubben har betydd veldig mye for han, og han har brukt masse fritid der i alle år. Vi går fortsatt på alle fotball- og håndballkampene, og vi tror de har behov for pengene, sier Gerd Andersen, Odds kone.

Utforsk tema:

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

andreidretter