Ruud slet seg til seier i Tyskland

Casper Ruud er klar for 3. runde i challengerturneringen i Koblenz i Tyskland. Mot italienske Raul Brancaccio vant nordmannen 6-4, 4-6, 6-3.

Casper Ruud går rett inn i 2. runde i Challenger-turneringen i tyske Koblenz. Foto:  Foto: Lars Eide / NTB scanpix

andreidretter

Men Ruud måtte slite for avansement mot Brancaccio, rangert som nummer 488 på siste ATP-ranking. Ruud er toppseedet i turneringen og nummer 112 i verden. Den norske 20-åringen gikk rett inn i 2. runde i Koblenz-turneringen etter å ha fått walkover i den første.

Selv om forskjellen på rankingen var det jevnt på banen i tyske Koblenz.

I første sett holdt spillerne hverandres server til 2-1. Da satte Ruud motstanderen under press i det fjerde gamet med å returnere bedre. Han utnyttet første muligheten han fikk til et servebrudd til 3-1-ledelse. Han ble derimot brutt tilbake da Brancaccio reduserte til 4-5. Nordmannen svarte umiddelbart, brøt italienerens serve og vant settet 6-4.

I andre sett hevet italieneren seg og startet med å bryte Ruuds serve. Det ble avgjørende for settet, som Brancaccio vant 6-4.

Nervepirrende

Dermed gikk kampen til et tredje og avgjørende sett. Også der ble det jevnere enn Ruud satte pris på. På stillingen 4-3 til Ruud klarte omsider nordmannen å bryte italienerens serve, og gikk opp i 5-3. Dermed kunne Ruud serve inn 6-4 og avansement i turneringen.

I neste runde møter Ruud nederlandske Tallpon Griekspoor, nummer 233 på verdensrankingen.

I Koblenz-turneringen får Ruud sjansen til å teste hvordan hans vonde hofte fungerer. Han har trøblet med hoften i lengre tid og kjente også til skaden da han røk ut i kvalifiseringen på hardcourten i Melbourne sist uke.

Samtidig er Snarøya-gutten på jakt etter rankingpoeng for å komme seg inn i topp 100 i verden. Han risikerer å falle flere plasser ettersom han mister de 70 rankingpoengene han skaffet seg da han tok seg til 2. runde i Australian Open i fjor.

(NTB)