Så mye tjente Norges største idrettsprofiler i fjor

Alexander Kristoff hadde en skattbar inntekt på nesten 17 millioner kroner i 2017.

Håvard Holmefjord Lorentzen, Filip Ingebrigtsen, Therese Johaug og Petter Northug.   Foto: NTB Scanpix

andreidretter

Onsdag morgen ble skattetallene for 2017 sluppet, og vi har sett nærmere på de aller største idrettsprofilene i Norge.

UAE Emirates-rytteren Alexander Kristoff er den på listen som tjener aller mest. I fjor hadde han en skattbar inntekt på nesten 17 millioner kroner, og betalte over 7,7 millioner kroner i skatt.

I 2017 tok Alexander Kristoff sølv i VM og gull i EM, i tillegg til fem etappeseiere i ulike ritt.   Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

Petter Northug hadde ikke et suksessfullt 2017, men kan likevel plusse godt på bankkontoen. Han hadde en skattbar inntekt på 5,5 millioner kroner i 2017, og har en formue på over 18 millioner kroner.

Den feteste bankkontoen er det hockeyproff Patrick Thoresen som har. Han har en formue på over 53 millioner kroner.

Her er listen over de aller største idrettsprofilene i norsk idrett, og skattetallene fra 2017:

(Husk at dette er bare skattbar inntekt registrert i Norge. Mange idrettsstjerner bor i utlandet, og skatter derfor til landet de bor i.)

Utforsk tema:

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

andreidretter