Tidenes utfordring for Casper Ruud: Møter stjernespiller i 2850 meters høyde

– Dette blir en av de beste han har møtt. Det blir en god test, sier Eurosport-ekspert.

– Casper har selvtillit og tror at han kan vinne, sier faren Christian Ruud før kveldens kamp.  Foto: THOMAS PETER / Reuters

andreidretter

Sent torsdag kveld, rundt klokken 22, skal Norges 19-årige tennistalent Casper Ruud spille åttedelsfinale i ATP-turneringen i Quito, Ecuador.

Motstander er franske Gaël Monfils (31), og han er ingen hvem som helst: To ganger har han tatt seg til semifinale i en Grand Slam-turnering. Først i 2008 (French Open), og deretter i 2016 da franskmannen spilte semifinale i US Open.

I 2016 var Monfils ranket så høyt som nummer seks i verden.

– Dette blir en av de beste spillerne Casper Ruud har møtt. Det blir en god test, sier Christer Francke, tennisekspert i Eurosport.

– Topp 10-spiller

Monfils har slitt en del med skader og er akkurat nå langt unna toppen av ATP-rankingen.

– Men egentlig er han en topp 10-spiller i verden. Jeg vil si at dette blir den tøffeste motstanderen Casper har møtt til nå, sier faren Christian Ruud.

Gaël Monfils var regnet som verdens sjette beste spiller i 2016. Nå møter han Casper Ruud.  Foto: THOMAS PETER / Reuters

Han forteller at Casper som barn har sett mange Youtube-klipp av den tolv år eldre Monfils, som regnes som en leken spiller som kan finne på de mest utrolige slagene. Det har skaffet ham mange fans verden over.

– Det blir en morsom erfaring for Casper, der han forhåpentlig kan bygge mer selvtillit. Monfils er en leken spiller, men han kan miste konsentrasjonen til tider. Casper har selvtillit og tror at han kan vinne, sier faren.

– Som å spille på Galdhøpiggen

Byen der tennisen spilles, Quito, ligger på 2850 meters høyde. Den tynne luften er særdeles utfordrende for spillerne.

– Det blir som å spille tennis på Galdhøpiggen, så det blir spesielle kamper. Her kan man ikke spille med de vanlige tennisballene – hadde man gjort det hadde ballene gått så fort at man ikke hadde sett dem, sier Christer Francke i Eurosport.

– Kan Casper Ruud slå Monfils?

– Franskmannen er selvsagt storfavoritt i denne kampen. Han er en meget god grusspiller. Monfils vant i Doha rett før Australian Open, og han er i god form. Men det er alltid en sjanse for Casper til å vinne. Det ville i så fall ha vært enormt prestisjetungt, men han skal nok få kjørt seg, sier Francke.

19-årige Ruud imponerte stort i Melbourne da han tok seg til 2. runde av Australian Open i midten av januar. Tenåringen er nå rangert som nummer 122 i verden.

– Han vil nærme seg topp 100 hvis han slår Monfils, sier Francke.

PS: Ruud skal faktisk møte Monfils to ganger i løpet av noen timer, for det spilles også doubleturnering. Sammen med Victor Estrella-Burgos fra Den dominikanske republikk skal Ruud møte det franske wildcardparet Dorian Descloix/Gaël Monfils.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

andreidretter