Casper Ruud (18) med overraskende seier - ett steg nærmere hovedrunden i storturnering

Casper Ruud vant i Grand Slam-debuten og trenger bare to seire til for å kvalifisere seg til Australian Open.

Casper Ruud vant første kvalifiseringsrunde i Australian Open (Arkivfoto)  Foto: NTB scanpix

ballsport

Ruud, som er rangert som nummer 227 i verden ved inngangen til 2017, slo Teymuraz Gabasjvili 6–4, 6–4 i en svært jevn kamp.

Den norske tenniskometen deltar i sin aller første Grand Slam-turnering. Med tirsdagens seier er han to kamper unna en plass i den gjeve hovedrunden i Melbourne.

– Alt i alt var det kjempesterkt, selv om Casper ikke spilte sin aller beste tennis, sa pappa Christian Ruud til NTB etter kampen.

– Det var viktig å få en god start, og i tillegg er det langt til Australia. Det hadde vært kjedelig å reise helt dit for å tape den første kampen, tilføyde han.

Sterk spiller

Russiske Gabasjvili er rangert som nummer 140 i verden, men 31-åringen var helt oppe på 43.-plass i februar i fjor. I 2015 spilte han seg i tillegg helt fram til 4. runde i French Open. Det var med andre ord ingen dårlig motstander 18-åringen slo tirsdag.

I et jevnt første sett på bane 22 i Melbourne måtte Ruud se at Gabasjvili tvang fram et servebrudd allerede i game nummer tre. Ruud slo imidlertid umiddelbart tilbake og brøt russerens serve til 2–2.

Deretter holdt spillerne egen serve inntil Ruud igjen brøt Gabasjvili i game nummer ti og vant settet 6–4.

I sett nummer to innledet Ruud igjen med å bli brutt i egen serve, men nok en gang slo den unge nordmannen knallhardt tilbake. 18-åringen brøt umiddelbart tilbake til 1–1 og la deretter ytterligere press på russeren. I game nummer seks brøt Ruud russerens serve til 4–2-ledelse og fulgte deretter opp med å holde egen serve til 5–2.

Kom tilbake

Da så kampen på bane 22 avgjort ut, men Gabasjvili ga seg ikke uten sverdslag. 31-åringen tok de to neste gamene og reddet to matchballer på veien. På stillingen 5–4 kunne russeren servet settet i balanse, men godt spill av Ruud avgjorde kampen i norsk favør.

– Jeg ble litt skeptisk da russeren brøt tilbake, og på 5–4 begynte det å bli litt nervøst i sofaen. Heldigvis holdt Casper hodet kaldt og halt i land seieren. Det viser styrke, sier Christian Ruud, som fulgte kampen fra Norge.

Han legger ikke skjul på at sønnen har kjent litt på nervene foran Grand Slam-debuten.

– Samtidig tror jeg han har gledet seg mer enn han har vært nervøs.

Tirsdagens seier betyr at Casper Ruud skal bryne seg på franske Jonathan Eysseric i neste runde onsdag. Franskmannen er rangert som 250 i verden – altså bak den norske kometen.

– Nå gjelder det for Casper å omstille seg til den kampen, fastslår pappa Ruud.

Med tirsdagens seier innkasserte Casper Ruud 72.000 kroner i premiepenger.

(©NTB)

Utforsk tema:

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

ballsport