Casper Ruud gikk på smell - røk ut i kvartfinalen i Australia

Er ute av Challenger-turnering.

Casper Ruud tapte kvartfinalen i single-turneringen challengerturneringen i Playford i Australia. Arkivfoto   Foto: Alessandra Tarantino / TT NYHETSBYRÅN

ballsport

Casper Ruud røk på en smell i kvartfinalen mot brasilianske Rogério Dutra Silva og er ute av mennenes Challenger-turnering i Playford i Australia.

På papiret kunne det se ut som Ruud hadde gode muligheter, rangert som nummer 112 på verdensrankingen for tiden, mens Silva er 159.

Det begynte imidlertid dårlig for Ruud fredag. Han tapte begge sine to første servegame, før han syntes å finne flyten i spillet sitt. Det hjalp imidlertid lite, så lenge Silva klarte å holde egen serve hele veien, og vant første sett 6–2.

I andre sett holde begge to servene sine i de første ti gamene, uten at noen av dem klarte å spille seg til bruddballer.

På stillingen 5–5 brøt Silva Ruuds serve og sikret seg en viktig ledelse før egen serve. Med kniven på strupen måtte Ruud mobilisere på hardcourten i Australia, men klarte ikke å stå imot brasilianeren.

Dermed røk 20-åringen fra Snarøya ut av single-turneringen for denne gang, med sifrene 6-2, 7–5 til Silva.

Ruud vant for øvrig doublekamp i challengerturneringen sammen med Dominik Köpfer onsdag. Dermed er duoen klar for kvartfinale i turneringen, der de møter Sander Gille og Joran Vliegen fra Belgia. Også den kvartfinalen spilles fredag.

(©NTB)