Casper Ruud klar for andre runde i USA-turnering

Casper Ruud beseiret amerikanske Kevin King i første runde av ATP Challenger-turneringen i California tirsdag.

Casper Ruud åpnet bra, og er videre til andre runde av ATP Challenger-turneringen i California.   Foto: Lars Eide / NTB scanpix

ballsport

Med sifrene 6-3, 6-4 er den norske 19-åringen videre etter en kamp som gikk litt fram og tilbake, men der Ruud stort sett syntes å ha god kontroll.

27 år gamle King er ranket som nummer 295 i verden for øyeblikket, mens Ruud er på 137. plass.

Ruud åpnet sterkt med å bryte Kings serve allerede i første game, og skaffet seg trolig et psykisk overtak med bruddet, selv om det ikke var noen lett vei til å innkassere det første settet 6-3, der tre av Ruuds fire servegames gikk til deuce før han tok poengene.

I andre sett så King ut til å slå tilbake. Han tok ledelsen i settet da han ranet til seg Ruuds første servegame og så ut til å enkelt skulle ta sitt eget rett etterpå. På 40-15 i andre game og gameball til King, lå King an til å gå opp i ledelse 2-0, men da viste Ruud hva som bor i ham. Først tok han gamet og deretter sitt eget servegame.

Han var deretter temmelig nære å stjele til seg Kings tre neste games, i tillegg til at han relativt problemfritt tok sine egne tre. På stillingen 5-4 virket Ruud svært motivert for å gi det som måtte til for å bryte serven til King og innkassere seieren. Amerikaneren klarte ikke å ta mer enn ett poeng i sitt siste servegame. Ruud tok settet 6-4.

Ruud har slitt mye med skader det siste året, noe som er årsak til fall på rankingen. Hans beste plassering på verdensrankingen i 2018 er 120.-plass fra februar. I fjor sommer var han rangert så høyt som 108.-plass.

(©NTB)

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

ballsport