Casper Ruud rystet verdensstjerne

Nordmannen var nær ny tennisbragd.

Casper Ruud røk ut mot franske Gael Montfils i åttedelsfinalen i Quito.   Foto: Vincent Thian / TT / NTB Scanpix

ballsport

Franske Gael Montfils (31) ble for sterk for Casper Ruud. Den norske tennisspilleren røk ut etter tre sett i åttedelsfinalen i ATP 250-turneringen i Ecuador.

Motstander var ingen hvem som helst: To ganger har han tatt seg til semifinale i en Grand Slam-turnering. Først i 2008 (French Open), og deretter i 2016 da franskmannen spilte semifinale i US Open.

I 2016 var Monfils ranket så høyt som nummer seks i verden, før han fikk deler av fjorårssesongen spolert på grunn av skader.

– Egentlig er han en topp 10-spiller i verden. Jeg vil si at dette blir den tøffeste motstanderen Casper har møtt til nå, sa faren Christian Ruud før matchen.

Montfils brøt en av servene til Ruud i det første settet, og det var nok til å vinne 6-4.

I det andre settet var det Ruud som fikk et overtak. Han brøt franskmannens serve to ganger, men tapte et av sine egne game. Settet endte 6-3 til nordmannen, som er nummer 122 på ATP-rankingen.

Gael Montfils har nådd semifinalen i to Grand Slam-turneringer.  Foto: THOMAS PETER / X90176

Franske Montfils ligger betydelig høyere med en 43. plass på rankingen, og i det tredje og avgjørende settet ble han til slutt for sterk.

De første gamene var jevne og tok tid å avgjøre, men mot slutten ble de betydelig kortere. Montfils sikret seg både det femte og det niende gamet uten at Ruud vant en eneste ballveksling.

Da franskmannen til slutt brøt Ruuds serve i det tiende settet var seieren et faktum.

Med sifrene 6-4, 3-6, 6-4 sendte Montfils Ruud ut av turneringen i Ecuador.

(BT/©NTB)

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

ballsport