Christian Berge er forberedt på en tøff batalje i VM-åpningen: – De kommer til å komme ut i 120

Landslagstreneren håper å slite ut Tunisia tidlig.

Landslagstrener Christian Berge (t.h.) i samtale med målvaktstrener Steinar Ege på formiddagens trening.  Foto: JON OLAV NESVOLD / BILDBYRÅN NORWAY

ballsport

HERNING: I Sportscenter Herning, snaut ti minutters kjøring utenfor Herning sentrum, gjennomførte det norske landslaget sin siste trening før kveldens første VM-kamp mot Tunisia i Boxen.

Pressen fikk lov til å overvære de ti første minuttene før Christian Berge & co. ville legge de siste planene uforstyrret.

– Vi har ikke hatt noen fysisk trening, det handler mest om å få drept litt tid og ha det moro før vi skal inn i alvoret, sier Berge.

Men litt alvor ble det også på treningen:

Håndballgutta gjorde sine siste forberedelser på trening i Herning fredag formiddag. Her er det forsvarsspill som er oppe til diskusjon. Assistent Børge Lund (midt i bildet) og kaptein Bjarte Myrhol sto for snakkingen.  Foto: JON OLAV NESVOLD / BILDBYRÅN NORWAY

– Vi hadde en gjennomgang av hvilke angrepssystemer Tunisia kommer med og hvordan vi skal stå i forsvar.

Berge samlet spillerne i ring der han snakket litt, før han delte ut vester til det som etter alt å dømme blir de seks som starter kampen for Norge. De seks var Kristian Bjørnsen (høyrekant), Eivind Tangen, Christian O’Sullivan, Sander Sagosen, Magnus Jøndal og Bjarte Myrhol.

Assistent Børge Lund og kaptein Bjarte Myrhol sto for det meste av snakkingen da forsvarsspill var tema.

Espen Lie Hansen lytter til beskjedene som blir gitt under fredagens trening.  Foto: JON OLAV NESVOLD / BILDBYRÅN NORWAY

Fokus på forsvar og redninger

– Jeg forventer meg en fysisk kamp der de kommer i 120 ut av startblokkene. De kommer til å prøve det meste for å prøve å slå oss, sier Berge.

– Hva blir viktig for dere da hvis de kommer ut på den måten?

– Det blir forsvarsspillet vårt og målvaktsredninger slik at vi får kontret på dem. Vi ønsker å løpe veldig mye for å prøve å få dem slitne veldig tidlig, sier landslagstreneren.

Espen Lie Hansen er av samme oppfatning som sjefen.

– Vi er forberedt på å gi og ta juling, sier Frankrike-proffen.

Den hardtskytende bakspilleren likte seg på den lette treningen, men i kveld skal han gi alt.

– Vi har snakket om hvordan vi skal stoppe deres sterkeste skytter, som til vanlig spiller i Berlin. Men de har også mange flere gode og små spillere.

Håndballgutta på trening i Herning fredag.   Foto: JON OLAV NESVOLD / BILDBYRÅN NORWAY

Jubileum

Lie Hansen har spilt på landslaget i snart ti år. Han spiller sin landskamp nummer 150 mot Tunisia, og har scoret 443 mål. 29-åringen vender hjem etter at sesongen i Nantes er over.

Lie Hansen kommer hjem til Norge for å styrke Drammen, der Kristian Kjelling er trener. De to spilte sammen på landslaget tidligere.

Foran kampen mot afrikamester Tunisia er han innstilt på å beholde roen, og ikke minst slite ut motstanderne.

– Vi er bedre trent, sier han.

PS! Henrik Jakobsen og Magnus Fredriksen er ikke blant de 16 i kamptroppen i kveld.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

ballsport