Danmark kjørte over Chile i Norges gruppe

Total utklassing for Danmark i VM-premieren.

Mikkel Hansen flyr gjennom Chiles forsvar og scorer i VM-kampen torsdag.  Foto: Liselotte Sabroe, Ritzau via AP / NTB scanpix

ballsport

CHILE - DANMARK 16–39

Danmark kjørte helt rundt med Chile i VM-åpningen i herrehåndball og vant 39-16 torsdag. Mikkel Hansen scoret med skudd som målte 111 kilometer i timen.

Dette var en kamp i Norges gruppe. Den spilles videre i sin helhet i Herning. Torsdag var det full hall i København i den første VM-kampen for menn i byen på 41 år.

Den ferske pappaen Hansen klinket virkelig til da han ordnet 26-8. Radarmåleren slo ut først over den maksimale norske fartsgrensen. Ballen var oppe i 111 kilometer i timen.

Chilenerne var som ventet helt uten sjanser. Søramerikanerne ser ut som en soleklar jumbo i gruppen. Chile slo Grønland i den avgjørende kampen i VM-kvalifiseringen. Ved pause sto det 22-4 etter at Danmark i en periode scoret 14 mål på rad.

Niklas Landin hadde redningsprosent på 71 i den omgangen han voktet hjemmemålet.

Casper U. Mortensen ble dansk toppscorer. Han scoret åtte ganger på like mange avslutninger, mens Mikkel Hansen misset med ett av sine åtte skudd og måtte nøye seg med sju mål.

Danmark har et gedigent forventningspress på seg i VM. Flere av lagets beste spillere er i sin ypperste alder, og det sammen med fordelen av hjemmebane, gjør at det sportsinteresserte Danmark ser for seg et gull, og spillerne fikk støtte fra 12.000 tilskuere.

– Kanskje er jeg i ferd med å bli en smule sentimental på mine gamle dager, men det var «fedt» å syne nasjonalsangen sammen med så mange andre dansker. Jeg sto der med kuldegysninger, og kanskje var det også en liten tåre i øyet, sa 35-årige Lasse Svan.

Etter kampen dukket kronprins Frederik opp i garderoben for å gratulere med en god start på VM.

– Heldigvis gjorde vi det godt nok til at han ville komme innom. Han sa seg fornøyd med starten og ønsket oss lykke til videre, sa Henrik Møllgaard.

Den antatte C-gruppefinalen går mellom Norge og Danmark torsdag neste uke. Da kommer det tett opp mot 15.000 tilskuere i Boxen-arenaen.

(NTB)

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

ballsport