Dansk ekspert koser seg med norsk mageplask: – Befriende

Mener Norges elendige EM-start er bra for håndballen.

Stine Bredal Oftedal og Norge er på vei ut av håndball-EM.  Foto: Fredrik Varfjell, Bildbyrån

ballsport

Onsdag kveld tapte Norge sin andre kamp i håndball-EM. Nå er veien til EM-medaljer lang og kronglete.

At Norge ble rundspilt og tapte 23–31 for Romania, overrasker også håndballentusiaster i utlandet.

– Vi har sett det norske laget og i sjokk fulgt med på hvordan de har falt fullstendig gjennom, sier håndballredaktør i danske TV 2 Dan Philipsen i en artikkel på kanalens hjemmeside.

– Rystende, men befriende

Norge har vunnet seks av de siste syv europamesterskapene på kvinnesiden. Montenegro vant i 2012. Nå kan det altså bli en ny vinner. Philipsen sier at dansker alltid har kunnet «se misunnelig opp mot fjellene».

– De har hatt noen skader, men at de er blitt så dårlige på så kort tid, er rystende, men egentlig også en smule befriende, sier Philipsen, som beskriver det som «ganske utmerket» for håndballen at Norge nå har problemer.

Heidi Løke og Norge er i alvorlig trøbbel i håndball-EM. Det er godt nytt for Danmark.  Foto: Fredrik Varfjell, Bildbyrån

Phillipsen mener at sterkt forsvarsspill og gode målvakter alltid har vært styrker for det norske laget, men at begge deler har manglet så langt i EM.

Phillipsens kollega i dansk TV2, trenerprofilen Bent Nyegaard, trekker spesielt frem målvaktspillet i Romania-kampen.

– Norge lærte at når forsvarsspillet ikke er bedre og blir testet på så høyt nivå, så faller målvaktspillet sammen. Det fungerer ikke, sier Nyegaard, som mener de norske målvaktene Silje Solberg og Katrine Lunde vanligvis er blant verdens beste.

Frustrasjon

«Vi prøver ikke å la frustrasjonen spre seg, men på et tidspunkt er det det som skjer», sa kaptein Stine Bredal Oftedal til TV3 etter kampen.

Det la også den svenske eksperten Martin Frändesjö merke til.

– Det er noe som ikke stemmer i det norske laget. Det er en frustrasjon som jeg nesten aldri har sett før. Hele benken ser nesten apatisk ut, sa den tidligere landslagsspilleren Frändesjö i direktesendingen på TV10.

Stine Bredal Oftedal snakket om frustrasjon etter tapet for Romania. Her er hun sammen med Katrine Lunde etter kampen.  Foto: Vidar Ruud, NTB scanpix

Etter braktapet for Romania hadde ikke Hergeirsson gitt opp semifinaleplass. Han innrømmet imidlertid at to tap på tre kamper er en ny situasjon for laget.

– Vi må se om det kan være noe læring i det når vi først står i den situasjonen. Det er uvant. Samtidig har vi et uferdig lag. Også har vi fått utfordringer tett opp mot mesterskap som har gjort at vi må få en del nye ting på plass, sa Hergeirsson.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

ballsport