Danskene tar grep som følge av Mørk-saken: – Det handler om en hel ungdomskultur

Det danske håndballforbundet vil utarbeide nye retningslinjer.

OMSTRIDT SAK: Nora Mørks private bilder skal være delt i danske toppklubber.   Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN

ballsport

Danske BT skrev torsdag at de private bildene av Nora Mørk skal ha blitt delt blant danske herrelag.

Avisen skriver at bildene de siste par månedene skal ha blitt sendt rundt blant danske håndballklubber på herresiden.

– Jeg har sett bildene på telefonen til en lagkamerat, og jeg vet at de kommer fra en spiller i en annen klubb, forteller en kilde til BT.

Avisen skriver at flere kilder forteller det samme.

Fredag skriver samme avis at det danske håndballforbundet (DHF) nå, sammen med Danmarks idrettsforbund (DIF), vil utarbeide et sett retningslinjer for å unngå lignende saker i fremtiden.

– Vi står overfor en ny problematikk og jeg har avtalt med Morten Mølholm fra DIF at vi skal sette oss ned og se på den så snart EM er over, sier håndballforbundets generalsekretær Morten Stig Christensen til BT.

– Bredt problem

Nora Mørk kunne før jul fortelle at hennes telefon hadde blitt hacket, og at private bilder var på avveie.

Saken skjøt fart igjen da Mørk mandag fortalte at bildene hadde sirkulert i det norske herrelandslaget som for tiden spiller håndball-VM i Kroatia, i likhet med Danmark.

Den danske håndballsjefen mener at dette er et problem som favner bredere enn håndballgarderober.

– Jeg synes det er viktig at det ikke bare er innenfor håndballen vi er oppmerksomme på dette. Det handler om en hel ungdomskultur. Derfor mener jeg at det er fornuftig at idrettsforbundet er med på laget, slik at det også kommer til å inkludere unge mennesker innenfor fotball-, volleyball-, basketmiljøet og så videre, presiserer Christensen.

– Vi har en naturlig grense når vi møtes ansikt til ansikt, men det er bruk for å definere enkelte filtre når det er snakk om de nye mediene, sier han.

Sterke reaksjoner

Reaksjonene har vært mange siden Mørk fortalte om delingen av bildene blant spillerne på herrelandslaget.

– Vi har full respekt for Nora og det hun har gått gjennom, men jeg synes dette er litt urettferdig framstilt med tanke på oss på landslaget, sa Norges Sander Sagosen til det svenske nyhetsbyrået TT.

– På hvilken måte?

– Det blir fremstilt som at alle i vårt lag har spredt bildene. Det er ikke hva som har hendt.

Nora Mørk har saksøkt 15 personer for deling av bildene. Ingen av dem er blant spillerne på herrelandslaget, har Mørks advokat John Christian Elden bekreftet.