De er ubeseiret – men i helgen levner treneren dem ingen sjanser

Tromsø håndballklubb har fått en best tenkelig start på sesongen, men i helgen kommer helgens første tap.

I FORM: Tromsø Håndballklubb har vunnet samtlige fem kamper i år, men i helgen frykter trener Goran Kovacic det verste.  Foto: Tobias Stein Eilertsen

ballsport

THK har fått en bra start på 2.-divisjon avdeling 1 med fem seiere av fem mulige, og ligger på en sterk 4.-plass.

I helgen spiller de borte mot serieleder Flint Tønsberg som står med åtte seiere av åtte mulige og vanvittige 277–139 i målforskjell. Altså har de vunnet med 138 mål tilsammen mot sine åtte motstandere så langt.

Dagen før møter de Sarpsborg (6–0–1), laget som står med sterke 228–157 i målforskjell og kun ett tap. Det kom mot Flint Tønsberg (16–33).

– Jeg er ikke så optimistisk med tanke på å vinne disse kampene. Jeg håper vi gjør gode kamper og lærer noe, sier THK-trener Goran Kovacic til iTromsø.

Full tropp

Tromsøjentene har sørget for lett håndballfeber i byen med sterke prestasjoner, og de reiser til Østlandet med 13 eller 14 spillere og ingen spillere på skadelisten.

– Vi reiser ikke ned bare for å besøke. Vi skal gjøre så godt vi kant, men jeg vil ikke legge et urealistisk press om at vi skal vinne, men jeg forventer og håper vi gjør gode kamper.

– Knuser alle andre

Han har et klart mål om hva han legger i en god prestasjon.

– Laget vi møter på lørdag (Sarpsborg) hadde et J18-lag i fjor, som ble nummer tre i den nasjonale Lerøy-serien, så det er veldig, veldig bra. Det er det største problemet i Tromsø, at vi ikke har noen jenter i den alderen på et høyt nok nivå, kanskje utenom Thea (Strandmo). Det er så vanskelig å si hva vi kan forvente oss, men fra hva jeg hører og ser av resultater, så møter vi to lag som knuser alle andre lag uten problem, sier han.

– Etter de fem første kampene var det ingen som hadde forventet vi skulle være hvor vi er, så det er veldig bra, og vi reiser for å prestere. Kanskje får vi en mer åpen kamp lørdag om de undervurderer oss. Kanskje blir jevnt og vi kan prøve å vinne kampen.

Mot Flint Tønsberg er det null håp ifølge Kovacic.

– Hvis vi ikke blir knust i den kampen, vil det være veldig bra for oss, sier den kroatiske treneren.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

ballsport