Dette er den norske EM-troppen: – Et mer krevende uttak enn tidligere

Disse spillerne reiser til Kroatia.

Sander Sagosen (nest til høyre) er blant dem som skal til Kroatia.  Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

ballsport

Tirsdag ble troppen som reiser til Kroatia i januar for å forsvare Norges ære i håndball-EM for herrer offentliggjort. Det var få overraskelser i troppen Christian Berge tar med seg sørover.

– Det har vært et mer krevende uttak enn tidligere, med flere spillere som har meldt seg på, sa Berge før uttaket.

Han ville ikke si noe om ambisjonsnivået før mesterskapet.

Dette er troppen:

Bjarte Myrhol, Espen Christensen, Torbjørn Bergerud, Kristian Sæverås, Magnus Gullerud, Gøran Sørheim, Henrik Jakobsen, Joakim Hykkerud, Magnus Jøndal, Espen Lie Hansen, Christian O'Sullivan , Eivind Tangen, Kent Robin Tønnesen, Kristian Bjørnsen, Gøran Johannessen, Harald Reinkind, Sander Sagosen, Magnus Abelvik Rød.

Troppen består av 18 spillere, men bare 16 spillere får være med i kamptroppen. Det betyr at en av keeperene og en av utespillerne må

Lagets store stjerne, Sander Sagosen har imponert Berge etter overgangen til storklubben Paris St. Germain.

- Han var nok litt usikker på hvordan han ville takle overgangen, men det har han taklet bra. Han styrer spillet og er den i bakrekken med mest spilletid. Han er god i 90 prosent av tiden jeg har sett ham, sier Berge.

Slitt med overtråkk

Sagosen har slitt litt med en overtråkk de siste dagene.

- Den var kraftigere enn de pleier å være, han tråkker over ofte. Men han er klar til EM, sier Berge.

Magnus Abelvik Rød er også med i troppen, til tross for brudd i fingrene og operasjon.

– Vi har snakket sammen med klubben og kom fram til at det var fornuftig å ta han med i troppen til EM, sa Berge på pressekonferansen.

Norge spiller i Golden League som siste oppkjøring før EM. 4. januar spiller de mot Frankrike, 6. januar mot Danmark og 7. januar mot Egypt.

Norge fikk et gjennombrudd i internasjonal håndball med fjerdeplassen fra forrige EM. I forrige VM ble det finale mot Frankrike, som de møter i gruppespillet i neste års EM.

Norge spiller i gruppe B mot Frankrike, Hviterussland og Østerrike. Kampene spiller i Zatika Sportssenter i Porec på vestkysten av Kroatia. Norge spiller sin første kamp mot favorittene Frankrike 12. januar klokken 20.30.

De tre beste lagene fra gruppespillet går videre til sluttspillet.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

ballsport