Federer vant sin 20. Grand Slam – brast i gråt under seiersintervjuet

Tennislegenden vant Australian Open etter praktfull avslutning.

Roger Federer vant sin 20. Grand Slam-tittel  Foto: ISSEI KATO / X90003

ballsport

Roger Federer–Marin Cilic 6–1, 6–7, 6–3, 3–6, 6–1

Tennislegenden fra Sveits så ut til å være i trøbbel da Marin Cilic (29) fra Kroatia vant det fjerde settet og utlignet til 2–2 i sett. Men 36-åringen slo tilbake med en praktfull avslutning, vant det avgjørende settet overlegent og kunne dermed juble Australian Open-triumf.

– Å vinne er en drøm som går i oppfyllelse. Det er et eventyr, sa en tydelig rørt Roger Federer under seiersintervjuet.

Sveitseren gråt da han takket familien og publikum etter å ha forsvart Australian Open-tittelen.

Få er mer populære enn den svetisiske veteranen, og Federers takketale og påfølgende tårer ble møtt med ellevill applaus fra publikum.

36-åringen tok seg også tid til å berømme søndagens motstander, som klatrer opp som nummer tre på verdensrankingen.

Roger Federer var tydelig rørt etter sin 20. Grand Slam-triumf.  Foto: THOMAS PETER / X90176

Det er Federers 20. Grand Slam-tittel (Australian Open, French Open, Wimbledon og US Open). Med seieren øker 36-åringen avstanden ned til Rafael Nadal på listen over flest Grand Slam-triumfer til fire.

Da sveitseren brukte 24 minutter på å feie Cilic av banen i det første settet, så det ut som det skulle bli en enkel jobb for Federer å sikre sin sjette seier i Australian Open. Men kroaten skulle vise seg å være en hard nøtt, som ikke knakk før i det siste settet.

Marin Cilic ga Roger Federer tøff kamp.  Foto: EDGAR SU / X90125

Før det hadde han slått tilbake to ganger, og da han utlignet til 2–2 kunne det se ut som det var 29-åringen som hadde overtaket. I det avgjørende settet var han derimot sjanseløs. Federer viste klasse, og Cilic klarte ikke å sikre sin andre Grand Slam-triumf.

Federer, som er 36 år og 173 dager, er den nest eldste som har vunnet en Grand Slam-Tittel. Rekorden holdes av australske Ken Rosewall, som i 1972 vant Australian Open som 37-åring.

PS! Australian Open 2018 var den første Grand Slam-turneringen på mange år med norsk deltagelse. Casper Ruud nådde 2. runde, der han måtte se seg slått av argentinske Diego Schwartzman.