Fyllingen et steg nærmere gullet

Bergenserne klar for semifinale etter at de feide over Runar onsdag kveld.

HØYT OPPE: Tore André Lunde og resten av Fyllingen var høyt oppe etter seieren over Runar onsdag kveld. Nå tror Lunde de kan ta gull. (arkivfoto)  Foto: Anette Karlsen / NTB scanpix

ballsport

FYLLINGENBERGEN — RUNAR 35-21

FRAMOHALLEN (bt.no): - Det er veldig herlig, nå er vi garantert semifinale. Nå er vi et steg nærmere gull, sier Tore André Lunde.

Lunde har til tider hatt en trøblete sesong med dårlig uttelling foran mål. Men nå har han for alvor funnet formen. I onsdagens kalasseier mot Runar ga han seg ikke før han hadde hamret 13 baller i mål.

Roser lagkameratene

— Det er utrolig kjekt å sette noen mål igjen å ha funnet formen til sluttspillet. Det er utrolig gøy å bidra og veldig gøy å score 13 mål. Jeg har veldig gode lagkamerater i dag som setter meg opp. Jeg hadde aldri greid det uten dem, roser han.

Fyllingen tok kommandoen fra start og ledet 14.9 til pause. Det var en ledelse gultrøyene aldri var i nærheten av å gi fra seg.

— Det er alltid gøy å spille på hjemmebane. Vi fikk en god start på kampen og følte vi hadde kontroll. Etter hvert i andre omgang knakk vi den lille gnisten de hadde og kjørte over dem, smiler storscoreren.

- Tror du på gull nå?

— Selvfølgelig. Jeg driver ikke med toppidrett hvis jeg ikke kan nå toppen, svarer Lunde selvsikkert.

Grep matchballen

— Dette var første matchballen. Det var utrolig deilig å kunne sikre semifinalen allerede i kveld. Det var målet i kveld, sier Fyllingen-trener Anders Fältnäs.

Runar har tatt to poeng på de fire foregående kampene, mens gultrøyene fra Bergen har tatt seks poeng, like mange som erkerivalen Stord. Derfor blir det et rotterace mellom de to vestlandsrivalene om å sikre førsteplassen.

— For vår egen del var det nok med uavgjort for å komme på rett side av streken. Men målsetningen er å vinne gruppen og derfor var kun seier i dag godt nok. Vi må også vinne mot Haslum i neste kamp, sier Fältnäs.

— FyllingenBergen har hatt en sesong med opp- og nedturer. Sesongen startet svært godt og bergenserne hang lenge med i kampen om bronsemedaljen. Men skader og sløsing med målsjansene ødela medaljesjansene i eliteserien.

Ville ha målfest

I sluttspillet har derimot Andreas Ungesson kommet tilbake fra skade. Den svenske kraftpluggen har tilført fysikk, dynamikk og ikke minst flere offensive strenger å spille på. Det har gitt Fyllingen et stort løft. Et så stort løft at det er gullhåp i Fyllingen-leirer.

— Vi kunne stille et skadefritt mannskap på parketten i dag. I dag ser vi hvor gode vi er med fullt lag, sier svensken.

Etter at Fyllingen gikk til pause med en ledelse på fem mål, ble andre omgang en ren transportetappe for bergenserne, som hele tiden lå foran med fem-seks mål. Selv om kampen i realiteten var avgjort, stod den svenske treneren på sidelinjen og pisket spillerne sine fremover..

— Kom igjen, kom igjen. For i h….. Snakke og kommuniser med hverandre. Vi må ha flere mål gutter, ropte svensken på stillingen 22-17 etter 45 minutter.

Årsaken til det forklarer Fältnäs med en gang.

— Jeg tror målforskjellen blir helt avgjørende. Vinner vi gruppen så møter vi toeren i den andre puljen og slipper å spille mot Elverum før en eventuell finale. Vi vil ha enklest mulig vei til finalen, sier han.

Kampfakta

FyllingenBergen – Runar 35-21 (14-9 )

Framohallen.

Dommere: Rune Kristiansen og Tor Brede Launes.

Utvisninger: Fyllingen 3 x 2 min. Runar 2 x 2 min.

Rødt kort: Christoffer Brännberger.

Toppscorer Runar: Andre Christiansen 6. Fyllingens målscorere: Tore André Lunde 13, Harald Reinkind 1, Kristian Bjørnsen 7, Eivind Tangen 4, Andreas Ungesson 1, Preben Rasmussen 5, Joakim Stenqvist 2, Erik Skifjeld Alm 1, Fredrik Mossestad 1.