Fyllingen skutt i senk

– Årsbeste, sier trener Anders Fältnäs.
ballsport

Haslum – FyllingenBergen 39-33:

– Selv om det ikke ble poeng i dag, leverte vi gladhåndball. Vi spilte veldig fin angrepshåndball, og leverte det som sannsynligvis er årsbeste fra vår side, sier trener Anders Fältnäs.

Etter tap for Runar (30-32) og Drammen (25-33) i de to foregående kampene, visste Fyllingen-treneren at det ville bli svært tøft når de satte kursen mot Bærum og serielederen.

At Erlend Mamelund banket inn 17 mål mot Stord i forrige serierunde, gjorde ikke akkurat forventingene høyere.

– Mamelund fikk dominere litt for mye i denne kampen også. Han er i sinnssyk i form for tiden og har scoret 30 mål på to matcher. Vi prøvde å sette frimerke på ham etter hvert, og det funket bra i en periode. Men så begynte de andre skytterne deres å hamre inn mål, sier svensken.

Sliter i forsvar

Fyllingen greide aldri å stoppe Mamelund eller Anders Røe, som til samen scoret 18 mål for serielederen. Et tydelig bevis på det, var at Fältnäs prøvde tre forskjellige forsvarskonstellasjoner i løpet av de 60 minuttene.

– I denne kampen lyktes vi aldri med å få kontroll på skytterne deres. Vi må heve oss der bak og begrense baklengsmålene, om vi skal vinne neste kamp. Når du slipper inn 39 mål, vinner du aldri.

Likevel holdt Fyllingen tritt med hjemmelaget langt ut i første omgang. Helt til det stod 17-15 på måltavlen med noen minutter igjen av første omgang, men så raknet det i bergensernes forsvar, og de måtte til slutt gå til pause på stillingen 20-15. – Det er i forsvaret vi sliter. Men jeg har ikke spesielt mange forsvarsspillere å ta av. Andreas Ungesson, som kan komme inn å gjøre en forskjell, er ute med skade, så vi må bare jobbe med det vi har, sier han bestemt.

Skuffende start på året

Fyllingens store mål denne sesongen var å ta bronsemedaljen, men etter tre strake tap ligger bergenseren på en skuffende 5.-plass. En plass som betyr ingenmannsland, fem poeng bak Bækkelaget.

– Det er tredje tapet på rad, og det er veldig kjedelig. Men vi får bare akseptere at det er slik og gå inn med friskt pågangsmot når vi tar imot Stord til lokalderby onsdag. Å være best på Vestlandet er også prestisje, sier han.

Fyllingens tungskyts

Fältnäs er en ærlig mann, og det er som regel slik han sier. Fyllingen leverte til tider angrepshåndball av pur klasse, og mye av årsaken til det var landslagsspillerne Harald Reinkind og Eivind Tangen.

Men at Reinkind ble bergensernes toppscorer med åtte mål, det er slikt den svenske treneren forventer i kamp etter kamp.

– Er du to meter og venstrehendt landslagsspiller, i tillegg til at du veier hundre kilo, skal du være god. Han gjør det jeg krever av han i dag, enkelt og greit. I tillegg var Tangen veldig god, sier han fornøyd.

Haslum – FyllingenBergen 39-34 (20-15)

Postenligaen menn, Nadderudhallen.

Tilskuere: 301

Dommere: Chris Scherven Bakksjø og Roger Nestaas.

Utvisninger: Haslum 1 x 2 min, Fyllingen 1 x 2 min.

Toppscorer Haslum: Anders Røe 11. Fyllingens målscorere: Preben Rasmussen 5, Iben René Hvidsten 2, Harald Reinkind 8, Erik Bjørnsen 2, Tore Andè Lunde 4, Kristian Bjørnsen 6, Eivind Tangen 7.