Fyllingen-spiller (26) vurderer å legge opp

Ikke sikkert at Ungesson blir gammel i gamet.

Andreas Ungesson (i gult) opplever sin skadesituasjon som deprimerende. Men høyrekneet er i såpass bedring at 26-åringen håper å være på banen igjen allerede i kveld, når Stord står på motsatt banehalvdel i Haukelandshallen.  Foto: Anette Karlsen, NTB scanpix

ballsport

Skade har avløst skade. Og kommer det en skikkelig smell til, avslutter Andreas Ungesson sin håndballkarriere.

FyllingenBergens playmaker er ikke mer enn 26 år, kraftpakken fra Sveriges vestkyst. Like fullt pådrar han seg skader i et omfang som få andre. Bare 20 år gammel måtte playmakeren gjennom sin første kneoperasjon, siden har plagene fulgt ham i et omfang som bekymrer.

- Det kjennes tungt

To menisk— og én leddbåndopresjon i høyre kne. En skulder som har fått gjennomgå. Lyskestrekk, og siden januar ute av drift etter en ny meniskoperasjon i det andre kneet. Det har fått Andreas Ungesson til å tenke at nok er nok.

- Kommer det en «tung» skade som enda en gang setter meg på sidelinjen, da er det slutt. Da blir det ikke mer topphåndball på meg. Det er oppe og avgjort, sier den blonde fra Partille utenfor Göteborg.

Ungesson ble betraktet som en virkelig storfisk da han takket ja til FyllingenBergen sist sommer. Og Ungesson har ved flere anledninger vist hvilken klassespiller han er. Men så var det det med skader, da. Meniskoperasjonen i januar skulle bringe ham tilbake i kampform i februar. Det er blitt med to innhopp - og nok et inngrep i høyrekneet for fem uker siden.

- Det oppleves tungt. Til tider veldig tungt. Bare jobbing. Ingen trening. Og «invalid» vil jeg ikke bli. Tenk å ikke kunne leke skikkelig med mine barn, når de forhåpentlig kommer til verden en dag. Nei, da er det bedre å gi seg mens leken ennå er god.

Men blikkenslageren fra Göteborg-traktene gir seg selv en sjanse til. Han drømmer om noen år til i smertefri utgave. Og gjerne i Fyllingen-drakt.

- Selvsagt vil det merkes når Harald Reinkind og Kristian Bjørnsen forsvinner til tysk Bundesliga. Like fullt ser jeg på kommende sesong som spennende. Ny trener. Og får vi inn noen forsterkninger, kan vi bli et lag som fremdeles utfordrer de andre eliteserieklubbene om titler. Det er jeg rimelig sikker på.

FyllingenBergen-trener Anders Fältnäs har trolig få bekymringer angående neste sesong. 51-åringen gir seg i klubben etter åtte sesonger, og gir treneransvaret over til Vidar Gjesdal. Men Fältnäs ønsker å gi seg med stil. Om han får det som han vil, gis det et første svar på i kveld. Da møtes FyllingenBergen og Stord til nok en nabofeide. Vinneren der har meget gode odds inne på å vinne sin gruppe i sluttspillets kvartfinaler.

- Med Ungesson på banen, Fältnäs?

- Det er ennå uvisst. Vi har testet han de siste to dagene - og det ser bra ut. Men vi tar ingen sjanser. For det kommer sluttspillkamper etter denne òg.

Kjente hans historikk

- Var det en risiko å hente Ungesson til Fyllingen, når du ser hans skade-CV?

- Selvsagt kjente jeg til hans historikk da jeg hentet han i fjor. Men de to-tre siste sesongene har Andreas vært skadefri. Og meget god. Det var utgangspunktet for at vi ønsket oss han.

Haukelandshallen er arenaen for kveldens sluttspillkamper. Tertnes møter Glassverket til avgjørende kamp klokken 18, etterpå er det duket for FyllingenBergen og Stord. Uavgjort eller seier gir Tertnes-damene semifinalebillett, mens de to vestlandsrivalene på herresiden må gjennom ytterligere to kamper før man vet hvilke lag som når semifinalespillet 7. og 11. mai.

Fakta Andreas Ungesson

  • Født: 4. mai 1987
  • Yrke: Blikkenslager
  • Sivil status: Samboer
  • Tidligere klubber: Sävehof, Aranäs og Ônnered
  • Landskamper: 11 på aldersbestemte landslag i Sverige
  • Aktuell: Skadeutsatt svenske som bare har hatt to korte innhopp siden cupfinalen i desember. Men Ungesson er i ferd med å melde seg skadefri, og håper å kunne bidra når FyllingenBergen møter Stord i kveld.

SPORTSDØGNET: