Går løs på sin 12. sesong i Storm-drakten

Tromsø Storms kanskje viktigste spiller i fjor, Hani Issalhi (32), spiller i 2017/2018-sesongen uavhengig av hva som skjer.

FORTSETTER: Hani Issalhi gir seg ikke med det første.  Foto: Ronald Johansen

ballsport

Issalhi sto virkelig fram i fjor og snittet på 16,5 poeng, 10,3 returer og 4 assist per kamp.

Nå har veteranen bestemt seg for å gå løs på sin 12. strake sesong i Tromsø Storm-drakten.

– Jeg kommer til å spille i år, sier Hani Issalhi til iTromsø.

– Dårlig timing

Issalhi har fått med seg usikkerheten rundt hvem som kommer til å utgjøre årets lag, og synes det er forståelig, men leit at flere spillere fra den unge, lokale kjernen, nå gir seg.

– Situasjonen er tøff, det er det ingen tvil. I hvert fall hvis vi ikke får importspillere, da blir det meget tøft i år, sier 32-åringen.

Han håper imidlertid at ting ordner seg snart for klubben.

– Timingen er dårlig med tanke på det vi har bygd opp med Audun (Bangsund) og Henrik (Lange) som blir borte og Odin (Bangsund) som har lagt opp, mens enkelte drar bort. Det er opp til de fleste å ta sine valg med studier og andre muligheter, men jeg håper de fleste kommer tilbake, sier Issalhi.

Naturlig nok håper både han og klubben at de får til en pendlerordning for Henrik Lange som har flyttet til Oslo.

– Hvis ikke det går, så håper jeg i hvert fall han kommer tilbake neste år. Samtidig skjønner jeg at Henrik er interessert i å spille på et lag som kan konkurrere i toppen, sier Issalhi.

Den 32 år gamle guarden håper klubben nå finner løsninger for å styrke laget.

– Jeg har hørt rykter om en delk spillere sørfra som skal i militæret, slik som Audun (Bangsund). Kanskje vi kan rekruttere noen spillere derfra, spør Issalhi retorisk.

– Det er kanskje også litt sent, men kanskje klubben kan se på løsninger med å overbevise noen spillere til å søke seg opp og studere i Tromsø. Jeg håper vi kan få stablet på plass et lag som kan slå godt fra seg, sier Issalhi.

Frykter nedrykk

I fjor berget klubben plassen med 8.-plass, mens Ammerud (9) og Persbråten (10) måtte spille kvalik mot Kristiansand og Fyllingen. Det endte med at Persbråten rykket ned, mens Fyllingen slo Persbråten, som rykket ned.

– Jeg har ikke lyst å gå løs på en ny sesong som handler bare om å overleve. Man vet heller ikke hva som kommer til å skje med basketballen i nord om vi rykker ned. Tromsø trenger et elitelag for å rekruttere de yngre og ha spillere og et lag som de kan se opp til, sier Issalhi.

Han mener særlig klubben trenger mer høyde og kraft i laget.

– Vi har litt for lite robuste spillere, selv om vi vant en del kamper og berget plassen, så manglet vi litt.

Blant annet har tidligere Storm-spiller Vegard Slettli (36) trent litt i det siste.

– Vi kunne trengt en spiller med hans høyde. Han er absolutt en spiller som kunne vært med å bidra, men han har også et liv ved siden av basketen, men kan kunne helt klart ha hjulpet mye, og så har han et greit skudd, sier Issalhi.