Gunstig EM-trekning for håndballjentene

Her er lagene Norge skal møte i vinter.

Nora Mørk og håndballjentene kan glise etter EM-trekningen.  Foto: NTB scanpix

ballsport

Norge møter Tyskland, Tsjekkia og Romania i håndball-EM for kvinner i Frankrike. Det ble klart under tirsdagens trekning i Paris.

Den falt bra ut for laget til Thorir Hergeirsson selv om Romania på sitt beste kan slå alle. Norge er tittelforsvarer etter gullet i Sverige i 2016.

De tre andre gruppene i Frankrike-mesterskapet ser slik ut:

A: Danmark, Sverige, Polen og Serbia.

B: Frankrike, Russland, Slovenia og Montenegro.

C: Ungarn, Nederland, Kroatia og Spania.

Kan ikke møte VM-vinneren før semifinalen

EM går i perioden 30. november til 16. desember. Norge spiller sin innledningspulje i Brest (nordvest i Frankrike). Er laget blant de tre beste der, venter hovedrunde med tre nye kamper i Nancy, snaut 100 mil rett østover.

Der møter i så fall Norge lagene fra C-gruppen. Semifinaler og medaljekamper går i Paris 14. og 16. desember.

Oppsettet gjør at Norge ikke kan møte den andre store gullfavoritten i EM, vertsnasjon og VM-vinner i fjor Frankrike, før en eventuell semifinale. Det samme gjelder kapasitetslaget Russland (regjerende OL-vinner) samt Danmark og Sverige.

Marta Tomac, Camilla Herrem, Stine Bredal Oftedal, Amanda Kurtovic og resten av det norske laget med EM-gull og seierstrofeet etter mesterskapet i 2016.  Foto: NTB scanpix

På topp

De norske håndballjentene er EM-dronninger med hele sju titler siden det første mesterskapet i 1994: 1998, 2004, 2006, 2008, 2010, 2014 og 2016.

Det er høyst uklart om Nora Mørk spiller EM. Hun er i starten av opptreningen etter en alvorlig kneskade.

– Håndballmessig er det viktig for meg å være god når jeg kommer tilbake. Jeg har ikke lyst å ramle inn i noe mesterskap bare fordi jeg har et kne som holder, sa Mørk til NTB i midten av mai.

Fakta om EM-spillesteder håndball

Dette er spillestedene i håndball-EM kvinner 30. november – 16. desember:

* Nantes (5500 tilskuere)

* Brest (Norges gruppe, 4500)

* Montbeliard (6500)

* Nancy (Norge i eventuell hovedrunde, 6000)

* Paris (semifinaler og medaljekamper, 17.000)

Utforsk tema:

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

ballsport