Kaller FyllingenBergen en bakgårdsklubb

FyllingenBergen ønsker seg Inge Aas Eriksen. Henrik Knudsen er også under lupen. - De må være tjukke i hodet, svarer Jan Kåre Pedersen.

Inge Aas Eriksen (i hvit), her i kamp mot Fyllingen i NM-semifinalen på Stord, er ønsket av FyllingenBergen, dette liker Stords sportslige leder Jan Kåre Pedersen dårlig.  Foto: ØRJAN DEISZ

ballsport

Stords sportslige leder liker dårlig at FyllingenBergen prøver å få fatt i forsterkninger fra sør så lenge Vidar Gjesdal er trener på Stord. Til høsten skifter Gjesdal ham og blir Anders Fältnäs’ etterfølger i Framohallen. Med seg på lasset får han supertalentet Inge Aas Eriksen — om Jan Stankiewicz får det som han vil.

- Måten Fyllingen-ledelsen opptrer på her, setter Vidar i forlegenhet. At han vil jobbe med en sånn gjeng neste sesong, er uforståelig. En bakgårdsklubb, freser Pedersen. Han er overbevist om at Vidar Gjesdal er involvert i prosessen med å hente spillere til Bergen.

- Noe annet er å tro på eventyr. Vidar kan prøve å bortforklare dette til han er blå i trynet. Vi må ta en intern diskusjon på situasjonen umiddelbart.

Avdramatiserer

FyllingenBergens sportslige leder, Jan Stankiewicz, vil avdramatisere det hele.

- I år, som i fjor, har vi sendt brev til Stord for å vise vår interesse for Inge (Aas Eriksen). Han er en backtype vi svært gjerne ville hatt i gul og blå drakt. Jeg vil ta kontakt med gutten om ikke så mange dagene. Først og fremst for å høre hva han selv tenker om håndballfremtiden side. «Jas» er heller ikke fremmed for at den største profilen i Sunnhordland denne sesongen, danske Henrik Knudsen, vil få en henvendelse fra rivalene i nord.

- Vi har diskutert Henrik internt. Men hva det blir til med han, det er mer uklart. Signaler forteller at han ønsker å bli på Stord et år til. Men jeg avviser likevel ikke at det vil gå en e-post fra Framohallen til Stord Sportssenter angående Knudsen i løpet av de kommende ukene.

- Er ikke dette provoserende, all den tid Vidar Gjesdal sitter med ansvaret for Stord? For så å overta Fyllingen om tre måneder?

- Så pass takhøyde må man ha. Vidar er 100 prosent lojal overfor sin nåværende arbeidsgiver, han er ikke involvert i vår jakt på forsterkninger overhodet.

- Får bare fyre løs

- Hva med Pedersens karakteristikker av både Gjesdal og deg som sportslig leder?

- Han får bare fyre løs. Det gir temperatur før kveldens kamp.

Vidar Gjesdal ønsker ikke å kommentere Pedersens utblåsing. Annet enn å komme med følgende uttalelse:

- Jeg kjenner til henvendelsen på Inge, i og med at det er til meg e-postene kommer. Men jeg er fremdeles ansatt av Stord HK, og har verken snakket med Fyllingen eller Inge om dette her. Det er et ikke-tema.