Kerber får sjansen til revansj: Møter rekordjagende Williams i Wimbledon-finalen

Angelique Kerber jager sin første Wimbledon-triumf. I finalen venter overkvinnen fra 2016-finalen, Serena Williams, som herjer etter fødselscomebacket.

Angelique Kerber er klar for sin annen Wimbledon-finale.   Foto: Neil Hall / AP / NTB scanpix

ballsport

Dermed er det duket for revansjduell på Wimbledon-gresset. Kerber vant både Australian Open og US Open for to år siden, men snublet mot Williams i ærverdige Wimbledon.

Serena Williams gjør comeback etter at hun ble mamma. Den amerikanske tennisdronningen imponerer voldsomt i London. Med 6-2, 6-4 vant hun nokså enkelt torsdagens semifinale mot Julia Görges.

For tiende gang skal Williams spille Wimbledon-finale. Hun vil med seier lørdag tangere legendariske Margaret Courts rekord med 24 Grand Slam-titler. Mye står på spill på All England Club.

På grunn av fødselen er Williams bare rangert som nummer 181 i verden, men gamle mestertakter lar seg ikke stoppe av en liten pause. Mot Görges spilte Williams tidvis opp mot sitt meget solide nivå fra før hun ble mamma.

– Det er helt vilt. Jeg trodde ikke jeg skulle klare å gjøre det så bra i min fjerde turnering etter comebacket, jublet Serena Williams.

Serena Williams imponerer i comebacket. Torsdag ble hun klar for nok en Wimbledon-finale   Foto: Kirsty Wigglesworth / TT NYHETSBYRÅN

I Grafs fotspor

Williams er for tolvte sesong på rad klar for en Grand Slam-finale. Det sier litt om hva som venter for Kerber, som selv håper å følge i fotsporene til Steffi Graf, eneste tyske kvinne som har vunnet Wimbledon.

30 år gamle Kerber fikk en enkel vei til lørdagens finale med 6-3, 6-3 mot latviske Jelena Ostapenko.

Kerber tok seg til Wimbledon-finalen for første gang i 2016, men da ble det tap mot Serena Williams.

Det er kun Graf av tyske kvinnespillere som har vunnet Wimbledon i Open-æraen. Hun vant sju titler fra 1988 til 1996.

Kerber trengte bare en drøy time på å slå ut Ostapenko. De var seedet som nummer elleve og tolv i turneringen, men Ostapenko spilte med stor risiko og ble brutalt straffet av en nådeløs Kerber.

Formsvikt

Tyskeren hadde matchball på 5-1 i andre sett, men måtte se at Ostapenko avverget den og heller brøt til 2-5. Den andre matchballen kunne den latviske spilleren ikke stoppe.

– Det er en fin følelse å være tilbake i finalen. Jeg er veldig spent, men veldig glad for at jeg klarte det. Jeg er stolt over å være tilbake i en Grand Slam-finale. Jeg har jobbet for dette siden barndommen, sa Kerber.

Hun vant både Australian Open og US Open i 2016, men fjoråret ble en tung sesong preget av formsvikt. Nå er Kerber åpenbart i godt slag igjen.

(©NTB)

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

ballsport