Kristian Bjørnsen til svensk håndball

FyllingenBergen-vingen mener IFK Kristianstad er et steg fremover i karrieren. Nå har han signert for den svenske toppklubben.

FyllingenBergen-vingen Kristian Bjørnsen skal spille for det svenske topplaget IFK Kristianstad neste sesong. – En tvers gjennom proff klubb, mener 25-åringen.  Foto: Eirik Brekke/Arkivfoto

ballsport

— Jeg føler timingen er den rette for et skifte nå. Så fra høsten av blir IFK Kristianstad min nye arbeidsgiver, stråler Bjørnsen.

- Proff klubb

De siste fem sesongene har lærerstudenten tilbrakt i Bergen, under Anders Fältnäs’ vinger. Nå forsvinner Fältnäs ut av håndballen, klubbkamerat Harald Reinkind farer til tysk Bundesliga – mens han selv setter kursen mot Skåne og byen Kristianstad. Der kommer Bjørnsen til et topp tre-lag i den svenske eliteserien. Det mener han vil gi enda mer fart på utviklingen som håndballspiller.

— Det har jeg stor tro på. Jeg kommer, i mine øyne, til en veldig profesjonell klubb. Der over 4.000 tilskuere møter opp på hver eneste hjemmekamp. Klarer du ikke å motivere deg under sånne rammer, så klarer du det aldri.

Om kontraktens innhold har 25-åringen følgende å melde:

— En såkalt ett- pluss ettårsavtale der jeg kan kjøpes ut for en viss sum dersom klubber fra større ligaer ønsker mine tjenester.

- Men du blir heltidsspiller i Kristianstad?

— Klubben ønsker å gi alle sine spillere et tilbud de kan leve av. Selv har jeg ingen ambisjoner om å jobbe ved siden av. Lønnen gjør meg ikke rik, men den er helt ok. Men viktigst av alt er at jeg blir hentet som et klart 1. valg – og dermed er garantert mye spilletid.

Landslagssjef ved spakene

Bjørnsens trener Anders Fältnäs kommenterer overgangen til svensk håndball slik:

— Det er for det første vel fortjent. Kristian har hatt en enorm utvikling siden han kom til oss sommeren 2009. Nå er han moden for større oppgaver. Derfor er det naturlig å søke seg ut av landet og til en klubb han mener kan gi ham et enda større løft.

IFK Kristianstad har Ola Lindgren som klubbtrener. Den tidligere Bundesliga-proffen er også svensk landslagssjef sammen med Staffan Olsson.

— Ola har et bra omdømme som trener. I så måte er det et bra valg, mener Fältnäs.