Landslagsjenter er blitt syke av pizza. VM-kamp ryker for to av håndballjentene

Heidi Løke og Emilie Hegh Arntzen er syke.

Heidi Løke er en av spillerne som plages av sykdom.  Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

ballsport

BIETIGHEIM: Duoen Heidi Løke og Emilie Hegh Arntzen må stå over tirsdagens kamp mot Polen.

Norge har vunnet mot Ungarn og Argentina, men Polen møter et lag uten sentrale Heidi Løke.

Det som skjedde er dette:

Da landslaget endelig skulle spise noe annet enn hotellmaten mandag kveld, valgte de å gå på pizzarestaurant. Alle syntes det var en god idé inntil Løke, Arntzen og enda en til som ikke er spiller, ble syke natt til tirsdag.

– De tre fikk maten som de siste, og må ha fått noe som var bedervet. De andre klarte seg fint, sier landslagets lege Anne Froholdt til Aftenposten.

Hun var med på trening i dag, mens Løke og Arntzen tok det med ro.

– De merket ikke at det var noe rart da de spiste, med matforgiftning er slik som ofte kommer fire til seks timer etter et måltid, opplyser hun.

– Hva skjer med tanke på kampen?

– De har fått tømt seg, og nå gjelder det at de får tatt inn væske og litt mat igjen. De må ha energi, sa legen tidligere tirsdag.

Landslagssjef Thorir Hergeirsson oppsummerer situasjonen slik:

– De er på hotellet etter at de har fått en liten magesjau i natt. Det er sannsynligvis noe de spiste i går, men det kan kanskje doktoren si noe mer om. De ble isolert, men det ser ut som det er en forbigående sak. Heidi var allerede bra i morges, spiste godt, men tok det med ro på hotellet. Emilie er ikke riktig like pigg ennå, sa landslagstrener Thorir Hergeirsson til NTB etter tirsdagens økt.

– Det er mulig at de blir spilleklar til i kveld. Det avgjør doktoren, sa Hergeirsson.

Matforgiftet for 15 år siden

Legen mener trioen var uheldig, men at slikt selvsagt ikke skal skje på en restaurant.

– Det er 15 år siden forrige gang det var en matforgiftning på kvinnelandslaget, opplyser hun.

Skulle Løke, som har scoret ti mål på ti skudd i VM hittil, måtte stå over, har trener Thorir Hergeirsson mulighet til å bruke to andre. Kari Brattset har imponert, og Vilde Ingstad får flere muligheter til å prøve seg.

han har også flere alternativer på bakspillerplass.

Kampen mot Polen starter kl. 20. 30 i kveld.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

ballsport