Moyes ferdig i West Ham

David Moyes fikk ikke fornyet sin kontrakt og gir seg som trener i Premier League-klubben West Ham.

West Ham er på managerjakt etter at David Moyes er ferdig i klubben.   Foto: Daniel Hambury/PA via AP / NTB scanpix

ballsport

Moyes fikk jobben i London-klubben for litt over seks måneder siden. Han signerte da en avtale som strakte seg ut sesongen.

Ni seirer, ti uavgjort og 12 tap ble fasiten på de 31 kampene den tidligere Manchester United-manageren ledet laget. London-klubben hadde kun fem poeng på sesongens sju første kamper før Moyes overtok.

55-åringen løste oppgaven han var satt til, nemlig å sikre klubben fornyet kontrakt i toppserien.

West Ham endte på 13.-plass i Premier League og til slutt ni poeng bedre enn lagene over nedrykksstreken.

– Jeg vil rette en stor takk til David Moyes og hans trenerteam for å ha nådd målet om å redde klubbens fans i Premier League, sier styreleder David Sullivan i en uttalelse.

– Gjennom hele denne perioden har David framstått med verdighet og ærlighet, og vi har alle opplevd han som en fornøyelse å jobbe sammen med, tilføyer han.

West Ham har allerede startet jakten på en ny manager. Styreleder Sullivan antyder at en ansettelse vil finne sted i løpet av de neste ti dagene.

(©NTB)

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

ballsport