Norges juniorjenter tok seg til semifinale i VM

Norges juniorlandslag i håndball for kvinner lå lenge under, men tok seg til VM-semifinale med 27-26 over Frankrike etter ekstraomganger.

Henny Ella Reistad i aksjon for Stabæk i fjorårets NM-finale mot Vipers. Onsdag ble hun og landslaget klare for VM-semifinale.   Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix

ballsport

Molde-spiller Ragnhild Valle Dahl hadde misset med fire av fem avslutninger, men hun scoret Norges vinnermål da hun prøvde seg igjen sekunder før slutt i forlengningen.

Ane Hovland utlignet til 24-24 rett før slutt i ordinær tid, og keeper Guro Nestaker reddet deretter Frankrikes forsøk på å avgjøre i siste sekund.

– Dette var virkelig en lagseier. Vi hadde fokus på samhold før kampstart, og på at alle skulle bidra. Vi har slitt i forsvar i halvannen uke, men den arbeidsinnsatsen som ble nedlagt i kvartfinalen var helt ekstrem, sa Vigdis Holmeset i trenerteamet til handball.no.

Frankrike ledet med to mål ved pause. 12 minutter før slutt var den franske ledelsen oppe i fire mål, men Norge ga aldri opp og kjempet seg inn i kampen.

– Vi er ekstremt fornøyd med hele laget, men aller mest med at vi fikk til forsvaret, sa Holmeset.

Gode målvakter for begge lag i ekstraomgangene gjorde at kampen var svært jevn hele veien, og lagene vekslet på å lede inntil Norge var foran til sist.

Kommende Vipers-spiller Henny Ella Reistad var norsk toppscorer med sju mål, men trengte hele 17 avslutninger. Mariann Gabrielsen scoret på alle sine fire avslutninger, mens de to andre firemålsscorerne Guro Nestaker og Sola-spiller Line Ellertsen trengte 10 skudd hver.

Norge møter Russland i semifinalen fredag. I den andre semifinalen spiller vertsnasjonen Ungarn mot Sør-Korea.

(©NTB)

Utforsk tema:

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

ballsport