Norges største stjerne isolert før Frankrike-duell

Sander Sagosen er syk og isolert under EM-oppkjøringen med håndballgutta. Han spiller dermed trolig ikke kampen mot Frankrike torsdag.

Håndballspiller Sander Sagosen har blitt syk under EM-oppkjøringen til håndballgutta.   Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

ballsport

Den store norske stjernespilleren pådro seg en ankelsmell en uke før jul, men ble skadefri. Nå har han blitt febersyk. 22-åringen ble sendt rett på hotellrommet etter ankomst til Norge.

Han var ikke med på presseseansen på Gardermoen tirsdag, og det vil bli gjort en vurdering om han reiser sammen med laget til Frankrike igjen eller ikke.

– Sander meldte seg syk i dag tidlig. Han har en halsbetennelse. Jeg tror han er mye bedre i morgen. Vi må vurdere angående kamp og reise til torsdagens oppgjør, sier landslagslege Thomas Torgalsen.

– Han er i senga på rommet. Jeg har sett på han, og det ser ut som han har en vanlig halsbetennelse som vi kan behandle med antibiotika, sier Torgalsen videre til Aftenposten.

Sagosen meldte fra om sykdommen før ankomst til samling, og dermed har smittefaren overfor resten av laget vært minimal enn så lenge. Torgalsen opplyser at hele laget er vaksinert.

– Kan gå på en smell

– Jeg tipper han kan spille på lørdag mot Danmark, sier landslagslegen, som med det tror kampen på torsdag kommer for tidlig.

– Hvis du anstrenger deg for tidlig etter en sykdom, så kan du gå på en smell. Det vil vi ikke. Det er den tolvte alt må være på stell, sier legen, og legger i det EM-åpningen 12. januar.

Sagosen har spilt seg inn som en markant spiller for Paris St. Germain i løpet av seks måneder i klubben.

PSG er klar for hovedrunden i Champions League og per i dag favoritt til å vinne hele mesterligaen. Den avgjøres med en finalehelg i Köln i mai.

Tøff

Norge møter Frankrike (torsdag), Danmark (lørdag) og Egypt (søndag) i en ny utgave av Golden League. Turneringen spilles i Rouen og Paris.

– Det ser bra ut synes jeg. Noen småskader som vi jobber med å få kontroll på. Vi har noen nye ideer vi gjerne vil prøve ut før EM, sier landslagssjef Christian Berge.

Norge EM-åpner med et smell mot Frankrike fredag neste uke. Det er av mange ansett som en «finale». Lagene møttes i VM-finalen i fjor, hvor det ble fransk seier.

Favoritt

Så venter Hviterussland og Østerrike på det norske laget, begge kamper der Norge vil være kjempefavoritt. De tre lagene som avanserer tar med seg poeng og målforskjell videre fra puljespillet.

I hovedrunden av EM venter så lag fra gruppen med vertsnasjon Kroatia, Sverige, Serbia og Island.

EM spilles i perioden 12. - 28. januar med medaljekamper i Zagreb.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

ballsport