Norsk landslagshelt legger opp

Håndballveteranen Linn-Kristin Riegelhuth Koren (34) har bestemt seg for å avslutte karrieren etter 16 sesonger i Larvik.

Linn-Kristin Riegelhuth Koren (34) legger opp etter 16 år på topp.  Foto: NTB scanpix

ballsport

«Linka» var i en årrekke en av verdens beste håndballspillere. I Larvik er hun tidenes toppscorer med sine 3407 mål på 591 kamper.

– Alle gode ting tar slutt en dag, og jeg kjenner at dette er rett tidspunkt for meg å starte noe nytt. Håndball har vært en stor del av livet mitt, men når en dør lukkes så åpnes andre med nye muligheter, sier Linn-Kristin Riegelhuth Koren.

34-åringen ble kåret til verdens beste håndballspiller i 2008 av Det internasjonale håndballforbundet (IHF). I 2012 var hun en av tre spillere som var regjerende mester i alt samtidig (OL, VM, EM, mesterligaen, serien, cup og sluttspill).

I løpet av 15 år var hun med å ta åtte gull, to sølv og to bronse for Norge. Hun ble også tatt ut på stjernelaget under EM 2008 og VM 2009. På landslaget scoret hun 971 mål på 279 kamper før det ble slutt i 2017. Det er nest flest mål gjennom tidene. (@NTB)

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

ballsport