Ny Ruud-seier i California

Nordmannen videre til 3. runde.

Casper Ruud hadde få problemer mot amerikanske motstand.  Foto: Eide, Lars / NTB scanpix

ballsport

Casper Ruud - JC Aragone 6–1, 7–6 (7–4)

Tennisproffen Casper Ruud tok seg greit videre til 3. runde i Challenger-turneringen i Fairfield. Amerikaneren JC Aragone ble slått i strake sett.

Casper Ruud, som er sjetteseedet i turneringen, vant 6-1, 7-6 (7-4) i en kamp som varte i en time og 45 minutter.

Vind skapte problemer

Ruud vant sitt første servegame blankt til 1-0 og fikk også to sjanser til å bryte Aragones serve med en gang. 19-åringen fra Snarøya fikk dermed en god start på kampen og fikk den nødvendige roen og selvtilliten som skulle til.

En slitt småekkel vind på hardcourtbanen voldte spillerne visse problemer.

Ruud spilte smart og var mer tålmodig under de vanskelige forholdene, og med en 5-0-ledelse rotet han ikke bort det første settet, selv om Aragone fikk redusere til 1-5. Ruud kunne serve hjem åpningssettet til 6-1. Det varte i 24 minutter.

I det andre settet hadde Ruud hele åtte breaksjanser på å ta det første gamet, men amerikaneren klarte til slutt å ta gamet takket være flere serveess. Det første gamet varte i hele 20 minutter.

Forbannet Ruud

Spillerne holdt sine server med visse problemer begge to fram til 3-3. Da klarte endelig Ruud å bryte Aragones serve fram til ledelse 4-3.

Første gang amerikaneren hadde en breaksjanse i Ruuds serve, så pådro nordmannen seg en dobbeltfeil og spillerne var like langt på 4-4.

Da kunne man høre noen grove gloser fra Ruud som kjeftet på seg selv. Motstanderen holdt sin serve nesten for første gangen uten å ha noen breakball imot til 5-4-ledelse, mens Ruud vant sitt neste servegame blankt til 5-5. Deretter endte det i 6-6, og det til gikk til tie break hvor Ruud etter en litt dårlig start tok initiativet og vant 7-4.

23-åringen fra USA er ranket som 239, mens nordmannen er ranket som nummer 137.

(©NTB)