Ny kollaps for Tromsø Storm: Ledet med 12 – tapte med 31 poeng

Aron Finstad (19) spilte en stor periode for Tromsø Storm, men så raknet det fullstendig nok en gang.

GOD: Aron Finstad sto for hele 14 av Storms 22 poeng i 1. periode. Etter det var det bare bekmørkt for Tromsø Storm.  Foto: Daniel Lilleeng

ballsport

Det kunne virke som Tromsø Storm hadde skjerpet seg etter trener Kenneth Webbs tordentale, etter det pinlige 89–62-tapet mot tabelljumbo Centrum Tigers i går. Men det skulle vise seg å ikke være tilfelle.

Like før 1. periode var over ledet Storm med hele 12 poeng (10–22), men slapp inn seks kjappe poeng siste minuttet, og dermed var ledelsen kortet ned til seks poeng etter 1. periode (16–22).

Mye av det kunne de takke unggutten Aron Finstad for. 19-åringen fra Harstad hadde en stor periode og sto for 14 av lagets 22 poeng med hele fire trepoengere av seks forsøk.

Samtidig falt Tromsø Storm tilbake til gamle synder og til pause, hadde Bærum snudd kampen til en 39–35-ledelse.

KAMPFAKTA

Bærum Basket - Tromsø Storm 84–53 (39–35)

Perioderes: 16–22, 23–13, 16–13, 29–5

Poeng Storm: Aron Finstad 18, Anders Solem 14, Shawntez Patterson 7, Aslak Smalås 5, Henrik Lange 5, Simen Samuelsen 4.

Flest poeng, Bærum: Keith Omoerah 27.

Flest returer, Storm: Shawntez Patterson og Anders Solem, 10.

I 3. periode hang Storm bedre med og de kneppet inn på ledelsen til kun to poeng (50–48), men slurvet igjen i sluttminuttene, som gjorde at Bærum ledet med syv poeng før siste periode (55–48).

Raknet uten kapteinen

Med kaptein Aslak Smalås ute av kampen på grunn av to usportslige feil i slutten av 3. periode, ble det blytungt for Kenneth Webbs lag som ble regelrett pisset på i siste periode.

– Jeg synes vi spilte bra lenge, og mye bedre enn i går. Mot slutten av 3. periode ble jeg utvist og måtte sitte i garderoben og fikk ikke engang lov å se kampen, så da vet jeg ikke hva som skjedde, sier kaptein Aslak Smalås til iTromsø.

Som var uenig i utvisningen.

– Det var for to usportslige feil. Begge mener jeg er ganske tvilsom, sier han.

– Tatt lengre tid

I stedet for å kjempe seg inn i kampen, slapp Storm inn fem kjappe poeng og Bærum ledet med 12 poeng (60–48) allerede før minuttet var spilt av siste periode, og det skulle gå så mye verre.

Etter halvspilt periode ledet Bærum Basket 19–2 (!) og hadde økt til en 24 poengs ledelse 74–50. Storm satt kun fem poeng mot Bærums 29, og Bærum Basket vant til slutt med 31 poeng, 84–53.

– I går var vi virkelig dårlig, både på innsats og i forsvar. I dag var vi i store perioder tilbake der vi kan være, selv om det raknet. Det var viktig å vise at vi kan spille slik basket, sier Smalås.

Aron Finstad som sto med 18 poeng til pause, satt ikke flere poeng, og amerikanske Shawntez Patterson endte på meget skuffende syv poeng.

– Vi prøver fortsatt å finne ut hvordan vi skal spille med Shawntez. Vi prøver å få han inn i vårt spill, og det har vi trua på at vi skal klare, det har bare dessverre tatt lengre tid enn vi hadde trodd, sier Smalås.

Nå venter to knalltøffe bortekamper neste helg, mot ligaens to beste lag; Kongsberg Miners og suverene Asker Aliens.

– Det blir en kjempetøff helg, men vi reiser ikke ned dit for å tape to kamper. Vi har slått Kongsberg hjemme i år, og vet at vi har en mulighet, men da må vi spille vår basket og god basket i 40 minutter, sier Storm-kapteinen.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

ballsport