Nytt tilbud for barn har blitt kjempesuksess i Tromsø

Byen har fått flere nye bydelslag og i helgen ble første minirunde arrangert i Tromsø.

NYTT LAG: På bildet ser vi et barnelag fra Kroken. De tilhører Tromsø Innebandyklubb og kaller seg TIBK Kroken.   Foto: Privat

ballsport

Innebandy er en sport i vekst, særlig på barnefronten. I helgen var nesten 100 barn fra Tromsø, Harstad, Senja og Kvaløyvågen samlet i Breivikahallen for å spille innebandy.

– Det er første gang det arrangeres minirunde i Tromsø og det gikk over all forventing. Stor aktivitet, mye fart og tett kampprogram underholdt store og små denne lørdagen, forteller utviklingskonsulent i Norges Bandyforbund, Pablo Vargas.

Vil øke tilbudet

Vargas kan fortelle at Tromsø bare det siste året har fått flere barnelag, fra bydeler som Kroken, Lunheim og Slettaelva. Skjelnan har også fått et eget jentelag.

MINIRUNDER

Minirunder er et tilpasset konkurransetilbud organisert som turneringsspill for barn under 12 år i innebandy. Mange kamper på̊ kort tid. Spilles på̊ redusert banestørrelse med færre spillere, uten resultattavle og med likespill-prinsippet.

På̊ minirundene har vi et likespill-prinsipp om at alle skal spille like mye og få prøve seg i ulike posisjoner. Dette er viktig for å oppleve fremgang og mestring, uavhengig av ferdighetsnivå̊. Det er mestring ut fra den enkeltes forutsetninger som skal være fokus hos trenere og ledere i minirunder, ikke resultat.

Det er ingen krav til fast deltakelse eller aktivitet for å bli med på̊ minirunder. Lagene kan melde seg på̊ til hver enkelt turneringsrunde. Konseptet kan også̊ brukes på̊ andre klasser/nivå̊ for å tilrettelegge et lavterskeltilbud som gir stor aktivitet, men da under et annet navn.

Målet er å få flest mulig unge til å spille innebandy. Minirunder skal bidra til dette og må̊ derfor være lett tilgjengelig, lite tidkrevende, godt organisert, gi stor aktivitet og ikke minst være gøy. Dersom vi får med mange minirundelag, vil vi også̊ nå̊ mange foreldre og foresatte som kan få innblikk i denne fartsfylte idretten. Minirundene er derfor en god rekrutteringsarena for nye spillere, foreldre og foresatte som kan bli fremtidige spillere, trenere, ledere og dommere.

HARSTAD: B10 lag fra Harstad IBK som viser ekte idrettsglede.  Foto: Privat

– Planen er å starte lag i så mange bydeler som mulig slik at konkurranse tilbudet kan øke i byen. Til dette trenger man flere trenere og ressurspersoner. Barnelagene trener i gymsal. Dette gjør at det som regel brukes de lokale skolene som treningsarena for de yngste. De aller fleste kjenner dermed hverandre fra før de kommer på trening. Dette bidrar gjerne til trygghet og et godt treningsmiljø for ungene, sier Vargas.

MANGE: Senja IBK var godt representert med mange lag.  Foto: Privat

Gir kursing

For å få flere foreldretrenere, tilbyr Norges Bandyforbund kursing til potensielt nye trenere.

– Foreldre som ønsker å være trenere får god oppfølging og et gratis kurs som heter Velkommen til innebandy. Dette er et lavterskelskurs som skal hjelpe foreldre og lagledere slik at de kan gjennomføre gode treninger, sier Vargas.

Utforsk tema:

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

ballsport