Ruud tapte i Polen: Droppet doublekamp etter skulderplager

Casper Ruud røk for ukrainer.

Casper Ruud røk ut av singleturneringen i 1. runde i polske Sopot.   Foto: Lars Eide / NTB scanpix

ballsport

Casper Ruud røk 1-2 i sett for ukraineren Artem Smirnov i 1. runde av Challenger-turneringen i tennis i polske Sopot. Han trakk seg senere fra doublekampen.

Smirnov vant det første settet 6-2, mens den 19 år gamle nordmannen slo tilbake i den neste settet med 6-1-seier. Ruud ble tidlig brutt i det avgjørende tredjesettet, og deretter holdt spillerne egne server fram til ukraineren vant 7-5.

– Det var ingen bra kamp av Casper. Han kom ikke til med eget spill og dominerte ikke poengene nok. Det var ingen god dag på jobben, sier far og trener Christian Ruud til NTB.

Det var meningen at Ruud også skulle spille double i Sopot sammen med spanske Nicola Kuhn. De var satt opp mot Grzegorz Panfil fra Polen og Gleb Sjakharov fra Russland, men plutselig var duoen borte fra den kampen og erstattet med et tysk par.

Pappa Ruud forklarer det med at sønnen hadde vondt i skulderen etter tirsdagens tap. Team Ruud tar ingen unødvendige sjanser i oppladningen til US Open-kvalifiseringen, som starter om tre uker.

– Det er gøy å spille double, men det er ingen vits i å spille det når du har vondt. Han reiser nå hjem og tar fri et par dager, så får han ta nye steg i neste uke, sier Christian Ruud.