Sander Sagosen: – Vil bli verdens beste fortest mulig

Trønderen er på god vei mot målet om å bli verdens håndballkonge.

HAR AMBISJONER: Sander Sagosen under kamp mot Frankrike i høst. Foran står lagkamerat Nikola Karabatic fra PSG.  Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

ballsport

Motstanderne må ta i bruk brutale midler for å stoppe Sander Sagosens ferd mot toppen. Han er på god vei mot målet om å bli internasjonal håndballkonge.

Etter bare et halvt år i Paris Saint-Germain får han mer og mer tillit av veterantrener Noka Serdarusic. Dette gjør at en mann som dansken Mikkel Hansen – hvor mange storkamper har ikke han avgjort de siste årene? – risikerer å sitte hele mesterligaoppgjør på benken. Det skjedde borte mot Veszprém nylig.

Det likte Hansen dårlig og havnet i diskusjon med Serdarusic på sidelinjen.

Danmarks Mikkel Hansen mot Sander Sagosen under Golden League i oktober.  Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

Topp

Før den kampen som PSG vant, snakket Sagosen lenge med NTB om ambisjonene, landslaget, forventningene og livet i Paris.

– Hvordan håndterer du det konstante «wonderboy»-stempelet og medienes ros?

– Jeg prøver ikke å tenke så mye på det. Det er jo smigrende og morsomt at folk skriver om deg. Det handler for meg om å bruke det som motivasjon, sier Sagosen til NTB.

– Mange skriver at jeg kan bli verdens beste spiller. Mitt mål er å bli det fortest mulig, og da må jeg pushe grensene hele tiden.

– Jeg føler absolutt at jeg er helt oppe i toppsjiktet og har tatt nye steg siden jeg kom til PSG. Du blir fort jekket ned i Paris når du kommer på trening og tror du seiler høyt etter en god kamp.

Sander Sagosen (i gult) takles brutalt av Veszprems Blaz Blagotinsek i en mesterligakamp nylig. Foto:   Foto: Boglarka Bodnar, MTI / AP / NTB scanpix

Tøft

– Jeg har tatt noen gjennomtenkte valg av klubb på veien. I Paris utfordres jeg i hverdagen og i de største kampene nesten hver uke. Det har utviklet meg på mange områder, men jeg har noen hakk å gå på fortsatt, sier Sagosen.

Han er bare 22 år, og det lyder absolutt ikke som skryt når han snakker om egne ambisjoner.

Så godt som alle håndballeksperter er enige: Sagosen blir den neste store i håndballverdenen etter PSG-lagkompis Nikola Karabatic (33).

Gull!

Med landslaget har han vært med på et kjempeløft de siste to årene. VM-sølvet i tidligere i år var det definitive gjennombruddet.

– Nå er forventningene i Norge at dere bare kommer dere til semifinalen i EM (Kroatia i januar)?

– Det er gøy at folk har tro på oss. Vi har et mål i spillergruppa om semifinale og kanskje gull. På to maksimale uker kan vi klare det. Vi har stått som nummer to (tapte VM-finalen i januar) og vet hvor kjipt det er.

– Håndballjentene snakker aldri om gull?

– Nei, det får de gjøre som de vil med, men vi gjør det. Og jeg mener det er ok å sikte høyt noen ganger og så bli truffet i leggen innimellom.

Anonym

I Paris kan han leve stort sett som «hvermannsen». – Innen håndballfamilien blir jeg kjent igjen, men ellers får jeg gå helt i fred. Det er veldig deilig å gå rundt som en helt vanlig person i Paris og kunne gjøre som man vil, sier Sagosen om livet i storbyen.

– Så det er ikke noe selfierush i Paris?

– Nei, nei absolutt ikke. Jeg har ikke behov av å være i sentrum hele tiden heller.

KJÆRESTER: Sander Sagosen og kjæresten Hanna Bredal Oftedal under banketten etter VM i januar 2017.  Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

Etter flere år som særboere er han og kjæresten Hanna Bredal Oftedal (proff i Issy Paris) endelig fast under samme tak.

– Det er fint. Vi er begge toppidrettsutøvere som er en del på farten. Hjemme lager jeg en god del mat. Som regel er jeg først hjemme, og da er det ofte jeg som setter i gang. Så får Hanna ta litt mer av tøyvasken og ryddingen, sier Sagosen.

Landslaget samles 3. juledag og spiller Golden League på nyåret mot Frankrike, Danmark og Egypt i Rouen og Paris.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

ballsport